trabajo

Páginas: 7 (1525 palabras) Publicado: 8 de diciembre de 2013
Pare Vicent Tosca
Fue  erudito valencian, matemátic, cartógraf i teólog El 21 de març de 1675 va ser ordenat sacerdot gràcies als estudis eclesiàstics que va  realizar. L'any 1686 fundà a Valencia el moviment dels Novators. La idea inicial fou crear una espècie d’acadèmia matemàtica. Anys més tard, Tosca formà una nova acadèmia, que funcionava com una Universitat, dirigida a la joventutestudiant valenciana i on el propi pare Tosca impartia les classes relacionades amb les ciències. L'acadèmia va continuar funcionant fins a l'any 1717. Va dissenyar un minuciós plànol urbà de la ciutat de Valencia. Entre 1707 i 1715 dugué a terme la seua gran obra escrita Compendium Mathematicum en nou volums.. L'èxit d'esta obra va ser tan gran que van existir altres reedicions posteriors, algunes enalemany, francès i ItaliaEn el moment de la seua mort, el 17 d'abril de 1723 a l'edat de 71 anys, es trobava treballant en un altre compendi, ara teològic. En morir va deixar una biblioteca estimada en 1.000 volums.























UNIVERSITAT DE VALENCIA



La Universitat de València va ser fundada l'any 1499 una de les més importants i amb més llargatradició a l'estat espanyol. En l'actualitat compta amb aproximadament 55.000 alumnes entre totes les seues titulacions, i és així la major universitat en nombre d'alumnes de les 7 que conformen el sistema universitari

La historia de valencia te molestes coses importants com aquest exemple:l'aparell logístic i administratiu ja preparat, només faltaven les llicències corresponents per a iniciar lesactivitats. Estes arribaren, primer, de la mà del papa Alexandre VI, és a dir, del valencià Roderic de Borja, que amb la seua butla pontifícia del 23 d'abril de 1501 reconeixia la nova universitat i autoritzava l'arquebisbe a atorgar els títols de batxillerat i de doctor en nom de l'autoritat pontifícia; més tard, el rei de València i dels estats de la Corona d'Aragó, Ferran el Catòlic, va ratificarel caràcter universitari de la nova institució amb el seu privilegi reial del 2 de febrer de 1502. Així, l'Estudi General es va inaugurar oficialment el 13 d'octubre de 1502 amb prerrogatives i distincions equivalents a les de les universitats de Roma, Bolonya, Salamanca i Lleida

Alumnes destacats de la universitat:
Joan Lluís Vives, humanista del segle XVI.
Gregori Maians i Siscar, juristai erudit del segle XVIII.
Vicent Salvà, gramàtic, llibreter i editor del segle XIX.
Teodor Llorente, poeta del segle XIX.
Vicent-Wenceslau Querol, poeta del segle XIX.
Pío Baroja, novel·lista.
Joan Baptista Peset i Aleixandre, metge i científic, en fou també rector.




LA GENERALITAT



Les corts de 1510 reorganitzaren la designació dels càrrecs de la Generalitat, en un sentit mésautomàtic i menys electiu. Esta reorganització suposà l'afebliment de la institució a causa del contrapoder que formaven els diferents estaments: noblesa; les classes urbanes que governaven les ciutats; i el clergat.
-Un diputat és l'integrant d'un Parlament. Al sistemes polítics de base anglosaxona se'ls anomena Representats del Parlament. Als sistemes bicamerals, els diputats són membres de lacambra baixa del Parlament.
Són els representants de la sobirania popular. Poden ser triats pel vot directe, lliure i secret dels ciutadans, o de forma indirecta per altres representants de la sobirania popular.
-El clavari era un funcionari del municipi encarregat de les finances i de fer els llibres de clavaria, on constaven les entrades i sortides del Consell Municipal.
Aquest càrrec,documentat als segles XIV i XV, generalment era escollit cada any pel consell municipal. També està documentat al segle XVII, i se sap per exemple que era un càrrec incompatible amb els d'administrador, escrivà de guardes, racional.
-El administrador es el que governa o dirigís, persona quue administra bens ajens.
-El comptador pensona que aplica o administra la comptabilidad de una persona o...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Trabajadores Del Trabajo
  • trabajo del trabajo
  • Trabajo Del Trabajo
  • El trabajo y el Trabajador
  • Trabajo Trabajador
  • trabajo trabajo
  • trabajo trabajo
  • Trabajo de trabajo

OTRAS TAREAS POPULARES

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS