Trabajos

Páginas: 3 (685 palabras) Publicado: 22 de mayo de 2012
GUERRA DEL VIETNAM

La guerra del Vietnam:

A finals de 1963, va ser enderrocat i assesinat un cop d’estat que havia sigut iniciat per els seus propis generals. La situació al vietnam del Sud vacontinuar deteriorant-se amb la victoria dels comunistes. Per evitar aquesta situació el president dels Estat Units , Lyndon Baines Johnson, va decidir vombardejar vietnam del Nord i emviar tropes decombat al Sud. I amb això es va iniciar la implicacio dels Estats Units a la guerra del vietnam.
La intervenció nord-americana va provocar que fossin enviades al sud unitats regulars de l'exercitnord-vietnamita. El nou president dels Estats Units, Richard Nixon, va continuar amb la politica de Johnson, encara que les tropes nord-americanes s’hanaven retirant gradualment. En 1973 la guerra vafinalitzar temporalment amb la signatura d'un tractat de pau a París. Amb aquest acor l’exercit Nord-America es va retirar totalment del vietnam i Hanoi tàcitament acceptar el règim de Thieu mentre espreparaven eleccions nacionals. Despres l’acord es va trancar al poc temps i al començament de 1975 els comunistes van tornar a atacar, i en sis setmanes van ocupar Saigon. La guerra del Vietnam vaconcloure amb més del 15% de la població vietnamita morta o ferida.

La expulció dels francesos:

El conflicto va durar vuit anys. Mentres que els vietminh es retiraben a les colines i portaven aterme una lluita de guerrilles, els francesos formaren un govern ribalvietnamita amb l’emperador Bao-Dai. Els vietminh van invair la fortaleza en la batalla de Dien Bien Phu. França va decidir iniciarnegociacions per posar fi a la gurra, perquè hi van haver moltes protestes. En la conferencia de Ginebra, les dues parts van aceptar un compromis provisional per acabar amb la contesta.

Partició delVietnam:

Després de l'acord de Ginebra, els Vietminh a Hanoi van abandonar la lluita armada i van començar a crear un règim d'orientació comunista. Es va crear un govern al capdavant del qual es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Trabajadores Del Trabajo
  • trabajo del trabajo
  • Trabajo Del Trabajo
  • El trabajo y el Trabajador
  • Trabajo Trabajador
  • trabajo trabajo
  • trabajo trabajo
  • Trabajo de trabajo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS