Transgenics

Páginas: 3 (739 palabras) Publicado: 7 de mayo de 2014
a) Fes una llista dels arguments dels uns i dels altres en favor i en contra dels transgènics.
Arguments a favor:
Mitjançant aquesta tècnica s'aconsegueixen aliments amb millors qualitatsorganolèptiques, es a dir amb millor gust, tectura o color, una vida més llarga deguda a la regulació de la velocitat de maduresa i més concentració de nutrients. Són més resistents a les plagues i no call'ús de pesticides, es poden crear llavors que puguin creixer en zones desèrtiques, per tant resistents a temperatures extremes. S'augmenta la producció, es redueixen els costos, millora la qualitat imenor necessitat d'aigua.
Arguments en contra:
Els principals riscos en la salut són; la transferència d'aquests organismes modificats cap als humans de resistència a antibiòtics, anul·lant aixíl'efecte dels medicaments, possible toxicitat i aparició de noves al·lèrgies i malalties, tot i que no s'ha provat científicament. Pel que fa al media ambient, provoca una pèrdua de biodiversitat, lesplantes transgèniques poden destruir les que no ho siguin o l'aparició de plantes resistents a herbicides. A més a més es genera una dependència excessiva del sector agrícola, sobretot països pobres ipetits agricultors, a les empreses privades que tenen la patent.
b) Creus que els aliments transgènics poden ser una via per acabar amb la fam al món o alleugerir-la?
Erradicar la fam al món no ésnomés produir més quantitat d'aliments, els informes que cada any emet la FAO mostren que a nivell mundial és produeixen aliments de sobra per alimentar a tota la població. Arribant així a creure que lafam és més un problema de gestió, una qüestió de falta d'accés a la terra i a la resta de recursos necessaris per produir aliments, per tant és un problema d'exclusió. A més pel que se els cultius detransgènics (bàsicament soja, blat de moro, colza i cotó) es dediquen els tres primers pràcticament en la seva totalitat a pinso per a la ramaderia dels EUA i Europa, combustibles i olis...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Transgènics
  • Transgènics
  • Aliments Transgènics
  • Aliments transgènics
  • Aliments transgènics
  • Transgenics
  • TRANSGENICS
  • Transgenics

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS