Transvassaments

Páginas: 3 (533 palabras) Publicado: 16 de abril de 2012
La construcció d’infraestructures per a la gestió de l’aigua de l’Ebre.

La construcció d’infraestructures per a l’aprofitament dels recursos hídrics són causa de profundes modificacions en elpaisatge.

L’embassament de Mequinensa es va contruïr entre 1957 i 1964. és un dels més grans de l’Estat espanyol, amb una capacitat de 1533 hectòmetres cúbics.

En aquesta fotografia podem observar l’àreade Mequinensa.

En la zona en la que es troba el número 1 trobem el castell, desde la seva posició estratègica sobre el poble vigilava el transit fluvial.

Al número 2 trobem les restes de l’antigavila de Mequinensa després que l’aigua del pantà inundes el poble.

Al número 3 observem el nou nucli de la vila de Mequinensa ja que va canviar de posició entre 1969 i 1972.

Al 4 podem observar ladiferència entre els conreus arborícoles entre els vessants assolellats on son més graonats i a les muntanyes on són mes suaus.

5 Observem un pont que uneix la població amb les mines de lignitoriginades per la sedimentació del llac eocènic que cobrí al depressió central.

Al punt 8 podem observar la manca de vegetació de ribera a les vores del riu que indica que el llit del riu no és l’original.El transvasament de l’Ebre a Barcelona.
El 18 d'abril del 2008, el consell de ministres del Govern d'Espanya aprovà un Reial Decret que modificava la limitació geogràfica fent possible elperllongament del transvasament cap a Barcelona. La mesura s'havia impulsat des del govern de la Generalitat de Catalunya (en mans del PSC, ICV i ERC) a causa de la situació de sequera sostinguda qualificada"d'emergència nacional".
Aquest decret va provocar reaccions oposades en diferents parts del territori d'Espanya. La Plataforma en Defensa de l'Ebre s'hi va mostrar en contra i realitzar actes de protestacom la manifestació que va tenir lloc a Amposta el diumenge 18 de maig de 2008.
El 12 de maig el vaixell de bandera panamenya Sichem Defender preparava ja els seus dipòsits al port de Tarragona per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS