Treball Corregit Per Presentar

Páginas: 26 (6483 palabras) Publicado: 29 de octubre de 2015

1. Presentació

El treball que presentarem a continuació tracta sobre els el problemes dels disminuïts tant psíquics com físics, de com els afecta el dolor que pateixen, com afronten el seu dia a dia, els problemes que pateixen davant les diverses malalties i el seu tractament. També parlarem de com afecten a les seves famílies i a la gent que els envolta aquests problemes, si ells mateixosse senten independents, o bé sempre necessiten algú al seu costat, a més de moltes altres coses.
També analitzarem el tema de l'eutanàsia i de diversos casos relacionats amb aquest aspecte, ja que és un debat que es manté constant davant els problemes dels malalts terminal. Per ultim parlarem també de diverses organitzacions entre les quals destaca un programa que es fa any darrera any a lacadena de televisió TV3, la Marato, un programa espectacular, que demostra que els humans tenim un sentiment de compació per aquell que pateix, una part dins nostre que ens fa preocupar per l'altre gent i que els vol ajudar, cosa que és molt important.

Per l'elaboració d'aquest treball em vaig fer diverses preguntes per formular una hipòtesi de partida, entre aquestes preguntes hi havien lessegüents: Què significa patir dolor? Quina és la naturalesa del dolor? De què serveix tenir dolor? Com s'ha d'afrontar el dolor? Per que afrontar-lo? Es bo patir? Per què s'ha de fer?...

La meva hipotesi davant d'aquest treball és comprendre el dolor, els patiments, la vida del malalt, la vida dels familiars i companys que els envolten, les seves sensacions, les seves aspiracions i els seusobjectius...
I també averiguar sobre la nostre actitut i opinió davant la pràctica de l'eutanasia.

Tot aquest treball va sorgir durant la meva infantesa quan vaig viatjar moltes vegades amb la meva família i un grup d'amics. Una gent amb la qual amb els anys vaig agafar molta confiança, i amb la qual he viscut uns moments inoblidables, aquesta és una de les raons per la qual m'impulsa a treballar sobreaquest tema, ja que dins d'aquest grup hi ha una persona que pateix una malaltia, i això m'ha marcat molt en la meva forma de veure la vida des de la infantesa, essent un aspecte que sempre m'ha interessat.

El camí seguit per realitzar aquest treball esta dividit en dues parts, en la primera part, parla de forma teòrica sobre el dolor que pateixen els malalts i les formes de tractar-lo o béd'entendre'l. L'altre part pràctica en la qual hi he inclòs entrevistes amb diferents punts de vista sobre aquest aspecte, entre totes aquestes entrevistes hi he inclòs la de la persona que em va motivar a fer aquest treball, el seu nom és Rosa Pujol.
2. El Dolor

En aquest apartat del treball parlarem del dolor, és a dir la sensació o el conjunt de sensacions que acompanyen al malalt durant el transcursde la seva vida cotidiana mentre aquesta malaltia afecta el seu organisme de forma negativa i violenta.


2.1 Definició de dolor

El dolor és un sensació desagradable percebuda per l'organisme quan el sistema nerviós detecta un mal funcionament, pot provocar un moviment reflex de retrocés o un canvi de la posició del cos. Aquesta paraula s'utilitza sovint per parlar dels sentiments, com quan unfamiliar o conegut pateix una malaltia, mor per alguna causa, també per les discussions o fins i tot el trencament amorós. El dolor pot ser provocat de dues formes molt diferents, per un traumatisme (un cop, un hematoma, etc), o bé per una malaltia. En aquest treball incidirem molt més sobre el dolor provocat per malalties. Aquest dolor pot algunes vegades ser curat, però en alguns altres casospot no curar-se en aquest cas parlarem de malalties incurables o terminals les quals explicarem en el contingut d'aquest treball de recerca.

2.2 Tipus de dolor

El dolor es pot classificar de diverses formes:

Segons la seva durada el dolor pot ser agut, o bé crònic:

Agut: Té una durada curta, tendeix a ser molt fort, sorgeix ràpidament. És un avís del cos davant una lesió en alguna part de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Treball per racons
  • Treball per fer de Quadern d'Aram
  • Instruccions per a fer el treball de la pel·lícula
  • Activitats per treballar els diferents paràmetres del so
  • Eines per a treballar la fusta
  • Treball per Països. Índia
  • treball pere calders
  • MOTIVACIONS PER FER EL TREBALL

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS