Treball de infermeria comunitaria iii

Páginas: 16 (3952 palabras) Publicado: 25 de noviembre de 2010
2. Introducció.
El nostre treball es basa en un estudi de la població de l’àrea bàsica de salut (ABS) del CAP Serraparera.
Mitjançant la observació pròpia de les persones que acudeixen al CAP, fent un volt pel barri i el seu entorn, juntament amb les dades socio-demogràfiques que hem pogut obtenir, hem intentat esbrinar les característiques de la població de referència i els problemes de salutmés prevalents.
La informació la hem obtingut acudint a diferents punts: l’Ajuntament, pàgines webs com ara la de l’Ajuntament i la de l’Associació de veïns , la memòria del CAP de Serraparera i les dades que ens facilitaven els propis professionals basades en la seva experiència.
Un cop recollida la informació necessària, hem intentat interpretar-la conjuntament ........
3. Descripció ianàlisi de la població.
CERDANYOLA
Cerdanyola del Vallès és un dels municipis de la comarca del Vallès Occidental. Se situa a uns 6 km al nord-est de Barcelona. Limita amb els municipis de Sant Cugat del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Sabadell, Ripollet, Montacada i Reixac i Barcelona.
La ciutat es troba a la part meridional de plana del Vallès i dins del seumunicipi hi comprèn part de la serra de Collserola, limitant amb Barcelona. Els dos cursos d'aigua més importants són el riu Sec i la riera de Sant Cugat, tots dos afluents del riu Ripoll.El terme municipal està separat en dues grans unitats geomofològiques. La meitat nord, pertany a la depressió del Vallès i la meitat sud compren la part nord-est de la serra de Collserola.
Cerdanyola té una grancapacitat d'atracció de població jove. L'arribada d'immigrants, primer procedents d'arreu d'Espanya i després de tot el món, fan de Cerdanyola una ciutat viva, diversa i plural. És rica en vida associativa i seu de la Universitat Autònoma de Barcelona, del Parc Tecnològic del Vallès i de centres de recerca on conflueix el coneixement.
La població de Cerdanyola són l'actiu més important de laciutat. Ara hi viuen prop de 59.000 persones, però en poc temps se superarà la xifra dels 60.000 habitants, és la 21a ciutat de Catalunya per nombre d'habitants.


Té una població més jove que la resta de poblacions de la comarca i de Catalunya (índex d'envelliment: 126,4 a Catalunya, i 114 a Cerdanyola).

El nivell educatiu de la població de Cerdanyola supera la mitjana catalana, amb un7,76% de llicenciats i doctorats enfront del 6,4% del Vallès i el 6,7% de Catalunya. La proporció de titulats universitaris ha crescut especialment entre les dones. La població immigrada té un nivell formatiu alt.
Entre els anys 1961 i 1980, Cerdanyola va experimentar el major creixement històric. Frenat amb la crisi econòmica de la dècada de 1980, la ciutat ha recuperat el ritme de creixement en ladels 1990, que actualment se situa en una mitjana de 500 a 1.000 persones/any. El creixement natural i la immigració estrangera expliquen aquest increment.
Cerdanyola és una ciutat equilibrada i heterogènia. Hi ha estudis que constaten un increment de la classe mitjana i alta en els últims anys.

SERRAPARERA
Serraparera és un districte de Cerdanyola del Vallès situat a la província deBarcelona, concretament entre els districtes de Dalt i Baix la Plana del Castell. El número d’habitants és de 11.452. És majoritàriament una zona residencial, però també té la seva zona urbana de l’alta densitat al sud i un polígon industrial a l’est. És de fàcil accés tant per transport privat per l’autopista AP-7 que està a la frontera amb la Universitat Autònoma de Barcelona i per transport públic,una estació de tren RENFE i línies d’autobús Sarbus S3, 3, A3, LU3. El centre del districte es considera la Plaça Universal, lloc on es situa la seva singular Glorieta i on està el centre cívic. Allà es celebren la majoria d’actes culturals i festius del Barri. Cal dir que, allà es troba el centre d’atenció primària, un mercat municipal i un col•legi públic amb aquesta nomenclatura (Serraparera)....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Treball comunitari
  • infermeria
  • infermeria
  • infermeria
  • Proyecto Comunitario III
  • Servicio Comunitario III
  • Treball
  • Treball

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS