Treball De La Etapa De Vellesa

Páginas: 21 (5050 palabras) Publicado: 12 de diciembre de 2012
VELLESA |
C3: Habilitats d’Autonomia personal i social. |


INDEX

INTRODUCCIÓ DELS CANVIS FISIC I BIOLOGICS 3
CANVIS FÍSICS 3
CANVIS BIOLÒGICS RELACIONATS AMB L’EDAT: 4
LA INTEL·LIGÈNCIA A LA TERCERA EDAT 7
AFECTACIONS A LA INTEL·LIGÈNCIA EN LA TERCERA EDAT 8
LA MEMÒRIA I LA SEVA ESTRUCTURA 8
EVOLUCIÓ DE LA SEXUALITAT DE LES PERSONES MAJORS 10
LA FALTA D’INTERÈS AMB L’EDAT 11DISFUNCIÓ DE L’ACTE SEXUAL 11
PROBLEMES SEXUALS QUE TENEN LES PERSONAS DE TERCERA EDAT 11
CANVIS RELACIONATS AMB LA SEXUALITAT DE L’HOME 12
CANVIS RELACIONATS AMB LA SEXUALITAT DE LA DONA 13
TRAYECTORIA DE LA MORT 14
EL QUE ES POT SENTIR EN MORIR 15
ACTITUDS DELS MAJORS DAVANT LA MORT 15
HABILITATS I MILLORES PSICOMOTRUS DE LA TERCERA EDAT 18
EN EL CAMP PSÍQUIC: 20

INTRODUCCIÓ DELSCANVIS FISIC I BIOLOGICS

Abans d’explicar com l’envelliment pot causar certs trastorns que afecten a la vida diària, és important conèixer que és la tercera edat i quins factors intervenen en el procés. A mida què el temps passa, els nostres òrgans i teixits del cos van envellint, a aquest fenòmen se’l coneix amb el nom de senescència.
A Espanya es considera tercera edat a partir dels 60anys, encara que hi ha persones amb l’edat esmentada què es troben en perfectes condicions físiques i mentals i inclús aprofiten a fer tot allò que no van poder fer durant la seva joventut. Però l’envelliment és individual i afecta a cadascú de diferent manera.
La vellesa és un problema crucial de la modificació profunda de l’esquema corporal, com a sistema i funció. Encara que més aviat és unproblema fisiològic de la condició humana com a conseqüència d’una sèrie de ruptures successives: desvitalització i pèrdua de funcions del cos i del cos com a mitjà d’acció.

CANVIS FÍSICS

En la vellesa, quan apareixen tots els problemes fisiològics hi ha un malestar objectiu, però és encara més un malestar subjectiu. La senescència depèn de múltiples factors, entre ells: herència i vidaanterior. Quant més temps visquin els nostres avantpassats més viurem nosaltres.
L’estrès és un factor que afecta en l’envelliment; mentre més estrès visqui la persona més disminuirà la quantitat i qualitat de vida de l’individu.
L’alimentació és un altre factor que influeix en l’envelliment. Aquesta ha de ser equilibrada i fer-se tres vegades al dia; l’alcohol i el tabac augmenten la probabilitatd’aparició de certes infermetats que limiten el benestar tant físic com psíquic.

La disminució d’elasticitat aminora la realització psicomotriu tant en el plànol quantitatiu com en el qualitatiu.
Molts ancians s’encorben i mouen molt a poc a poc tant les seves extremitats superiors com inferiors. Pràcticament arrosseguen els peus al caminar i solen ajudar-se amb un bastó,barana, paret o amb elbraç d’una altre persona. La conseqüència d’això es que disminueixen les capacitats de desplaçament de l’individu i la desenvoltura en la locomoció.

CANVIS BIOLÒGICS RELACIONATS AMB L’EDAT:

Sensorials
a) Visió: disminueix el tamany de la pupila, menor transparència i major espessor del cristal·lí; cosa que provoca que arribi que arribi una menor quantitat de llum a la retina iempitjori la visió llunyana. I per acabar disminueix l’agudesa visual i la capacitat per a distingir els colors.

b) Audició: menor agudesa per a les freqüències altes (tons aguts) cosa que deteriora la capacitat per a distingir paraules i mantenir conversacions normals. Aquesta seria la causa de que una persona gran tingui més problemes per escoltar les veus femenines, ja que solen ser més agudes.c) Gust i olfacte: disminueixen la sensibilitat per a distingir els sabors salats, dolços i àcids degut al deteriorament de les papil·les gustatives. Pèrdua de la capacitat de distinció de les olors dels aliments (cosa que s’agreuja amb el tabac).

d) El tacte: la pell és l’òrgan relacionat amb la capacitat sensorial del tacte. Els canvis què es produeixen a la pell poden...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • la vellesa
  • Treball de piaget i etapes evolutives
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS