Treball de natacio

Páginas: 6 (1339 palabras) Publicado: 19 de septiembre de 2013
Educació Física

Treball de Natació











Introducció

Durem a terme un casal d’estiu per a nens entre 10 i 14 anys amb activitats aquàtiques com ara: waterpolo, socorrisme i les tècniques de crol, braça i esquena.
Cada dia es durà a terme una activitat diferent, amb la finalitat d’ensenyar als alumnes les diferents tècniques de natació i una petita iniciació a lestècniques de socorrisme i també les nocions bàsiques del waterpolo.

Les activitats tindran una durada aproximada de dues hores. I el casal serà de una setmana.
Per aquest casal tindrem a la disposició 2 monitors que ajudaran als nens a progressar en les diferents activitats.
Per les activitats, els nens necessitaran: un banyador si es possible de natació, unes ulleres i un casquet de bany, esrecomanable portar crema solar.







Dilluns

Dilluns, el primer dia del casal, comprovarem el nivell de natació dels alumnes. Per comprovar si algú té problemes a l’hora de nadar. Els nens hauran de fer una piscina, anar i tornar amb l’estil que prefereixin. Un cop realitzat la comprovació començarem amb la primera sessió, el crol.

El crol és la tècnica més rapida dels tres estils queposarem en pràctica i és la forma de nadar més utilitzada per la seva eficàcia, velocitat i comoditat. El desplaçament és vertical, i el nedador realitza un moviment alternat dels braços, respira de forma lateral i té un moviment alternat de les cames.
Els alumnes realitzaran una piscina de crol però abans de tot els hi explicarem com es posa en pràctica aquest estil.

Quan un braç surt del'aigua amb el colze doblegat, l’altre braç comença a empènyer l'aigua cap a enrere. El cap mirant cap avall i les cames es mouen amb un moviment d'aleteig constant. És realitza aquest procés dues vegades i doncs a la tercera el nedador ha de treure el cap de cantó per tal d’agafar aire i poder respirar.
Quan el braç surt de l'aigua, l’altre braç comença la segona meitat del cicle. El nedador ficael cap dins de l'aigua, fins que necessita respirar de nou, repetint així aquest procés.





Hauran de fer piscines utilitzant la tècnica del crol i descansant entre cada piscina.
Separarem la piscina en dos carrils, els nens que tinguin més facilitat en el carril de la dreta, així el monitor podrà corregir els errors dels nens més fàcilment i perfeccionar la tècnica.


DimartsDimarts es posarà en pràctica la braça. Per escalfar, els alumnes, hauran de fer una piscina de crol anar i tornar i així aprofitaran per repassar el que van aprendre el dia anterior.

La braçada s'efectua començant amb els braços estesos, aquests es comencen a separar lateralment i sense deixar que el colze caigui. Els braços a l'aigua ens serveixen per aixecar el cap i començar a preparar larespiració. El final de la braçada coincideix amb l'inici de la respiració i amb la preparació de la puntada, començant a flexionar les cames. La puntada no a de coincidir amb la braçada (un error bastant comú) sinó que s'ha d'efectuar mentre els braços estan estesos.




Els nens hauran de fer piscines utilitzant aquest estil i així els monitors aniran corregint els errors que tenen. Començarantots a fora l’aigua i s’hauran de tirar com ells prefereixin un cop a l’aigua d’un en un, aniran fins al final de la piscina, allà esperaran a que tots els nens arribin. Un cop tots arribin hauran de tornar de la mateixa manera. Els monitors vigilaran per si sorgeix algun problema i per poder dur a terme les correccions necessàries.



Dimecres


Dimecres introduirem la ultima tècnica,l’esquena. Com a la sessió anterior els nens hauran de fer dues piscines, anar i tornar, utilitzant el crol i la braça per així repassar les classes anteriors.

Aquest estil és similar al crol, però d’esquena a l’aigua. La seqüència de moviments és alternativa: un braç en l'aire amb el palmell de la mà cap a fora, mentre l'altre impulsa el cos sota l’aigua. Les mans han d’entrar a l’aigua de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Treball Natació
  • treball natació
  • Natacio
  • La natació
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS