La natació

Páginas: 6 (1423 palabras) Publicado: 26 de agosto de 2013
NATACIÓ


Deborah Sobrino Orellana Nº31
Educació Física
4t d’ESO

ÍNDEX
1. Què és la natació?
2. Breu introducció a la història
3. Principals estils de natació
4. Waterpolo
5. Lesions a natació i waterpolo
6. Conclusió de les classes







QUÈ ÉS LA NATACIÓ?
La natació és una activitat, que consisteix en sostenir-se i avançar, usant els braços o les cames, dins o sobrel'aigua amb finalitat lúdica o competitiva. A diferència d'altres animals terrestres que es donen impuls en l'aigua, en el que constitueix en essència una forma de caminar, l'ésser humà ha hagut de desenvolupar una sèrie de braçades i moviments corporals que li impulsen en l'aigua amb potència i velocitat. En aquests moviments i estils es basa l'evolució de la natació competitiva com a esport.
BREUINTRODUCCIÓ A LA HISTÒRIA
En l’era moderna, la natació de competició es va instituir a Gran Bretanya a la fi del segle XVIII. La primera organització d’aquest tipus va ser la National Swimming Society, fundada a Londres al 1837. Al 1869 es va crear la Metropolitan Sqimming Clubs Association.

El primer campió nacional va ser Tom Morris, qui va guanyar una carrera d'una quilòmetre i mig en elTàmesi al 1869. Cap a finals de segle la natació de competició s'estava establint també a Austràlia i Nova Zelanda i diversos països europeus havien creat ja federacions. Als Estats Units els clubs d'afeccionats van començar a celebrar competicions en la dècada de 1870.

Els primers Jocs Olímpics de l'era moderna, celebrats a Atenes al 1896 van incloure també la natació. Al 1908 es va organitzar laFédération Internationale de Natation Amateur per poder celebrar carreres d'afeccionats. La competició femenina es va incloure per primera vegada en els Jocs Olímpics de 1912. A part de les Olimpíades, les competicions internacionals a Europa han estat patrocinades per clubs d'afeccionats a la natació des de finals del segle XIX. Els Campionats del Món es van celebrar per primera vegada en 1973 itenen lloc cada quatre anys. Els Campionats d'Europa es van celebrar per primera vegada a Budapest en 1926.

PRINCIPALS ESTILS DE NATACIÓ
CROL
És l'estil que permet major velocitat, donat que posa en moviment, de forma contínua, braços i cames en una alternança rítmica que no deixa espais buits.
En el crol, el moviment de les cames efectua part del treball del desplaçament o propulsió. Lapropulsió que s'obté amb els peus és de un 10 % del total de desplaçament. La resta, el 90 % de la propulsió, s’efectua amb els braços.
L'impuls provocat per el moviment de les cames és constant i uniforme. És necessari que només surti de l'aigua el taló. Si surt el peu i part de la cama, la carrera perdrà velocitat.
Respiració
Totes les fases de respiració han d’efectuar-se per la boca, encaraque en la expiració, que es realitza dins de l'aigua, poden fer-se per la boca o pel nas.
BRAÇA
La braça consisteix en donar braçades amb les mans i amb els peus de forma coordinada. En aquest estil la cara està dirigida en el mateix sentit que l'avanç, i els ulls sempre estan fora de l'aigua.
Aquest estil presenta, comparat amb els restants estils de natació, considerables avantatges y tambéalguns inconvenients.


Avantatges:
El cos i les extremitats pertanyen sempre sota l'aigua; per tant existeix major marge de flotabilitat.
El moviment de les extremitats és simètric, corregeix les malformacions esquelètiques.
Inconvenients :
Dificultat en la coordinació.
Major resistència de l'aigua.
La velocitat no és molt gran.
Respiració
A cada braçada es fa una inspiració i exhalacióESQUENA
L'esquena permet major velocitat que la braça ja que posa en moviment els braços i les cames. Els braços es troben fora de l'agua. Per la major dificultat de coordinació dels moviments i per la major resistència a l'agua que proporciona la posició del cos, no es tan ràpid com el crol.
Respiració
El cap ha de mantenir-se sempre fora de l'agua i la respiració haurà de tenir una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Nataci N
  • Estils de Natació
  • Nataci N
  • LA NATACI N
  • Origen De La Natacio
  • Historia De La Natacio
  • Treball de natacio
  • Nataci N

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS