treball de recerca 4rt

Páginas: 27 (6559 palabras) Publicado: 28 de noviembre de 2013
1.Introducció

L’arquitectura es defineix comunament com un art, projectar i construir edificis o espais per l’home. La paraula «arquitectura» prové del grec (arch, el significat del qual és ‘cap’, ‘qui té el comandament’), i (tekton, és a dir, ‘constructor’ o ‘fuster’). Així, per als antics grecs l’arquitecte és el cap o el director de la construcció i l'arquitectura és la tècnica o l’art dequi realitza el projecte i dirigeix la construcció dels edificis i estructures.

Vitruvi, assenyalava com a característiques de l’arquitectura la seguretat a nivell tècnic i constructiu, la utilitats, o funció a què es destina, i la bellesa que posseeix. Per la seva banda, Leon Battista Alberti, afirmava que l’arquitectura consistia en la realització d’una obra de manera que el moviment delspesos o càrregues i el conjunt de materials , fos útil per l’home. Eugène Viollet-le-Duc considerava que l’arquitectura o art d’edificar constava de dues parts igualment importants: la teoria i la pràctica. John Ruskin,especialment preocupat per qüestions socioculturals i econòmiques, definia l’arquitectura com l’art de decorar i compondre edificis la contemplació havia de contribuir a la salut, perforça i al plaer del esperit humà. Sigfried Giedion va definir la creació arquitectònica com la correcta aplicació dels materials i dels principis econòmics a la creació d’espais per a l’home.


L’arquitectura es una cosa fascinant per això he escollit aquet tema, però en cara em queden per saber un munt de coses com per exemple que l’arquitectura es va descobrir fa molts segles quan elhomes es van adonar de que les coves no eren suficient per viure, les primeres cases que van tenir va ser molt petites, per suposat de una sola planta i fetes amb herbes i fang. Un altre dels temes que també m’agradaria saber es tot sobre la arquitectura sostenible, es el futur, perquè a mes de ser mes econòmica ajuda al medi, es molt ecològica perquè apart del medi natural trobem diferentsmaterials amb els que podem viure.





2.Inici de l’arquitectura
A la historia hi ha diferents etapes, en cada una d’aquestes tenen diferencies com per exemple la forma de pensa, diferents religions... Inicialment l’origen de l’arquitectura s’associa a la idea d’abric.
Mes tard pren caràcter militar construint ciutats emmurallades que ofereixin protecció en front les amenaces constantsexteriors sorgides de l’augment i evolució de les comunitats humanes.
Seguidament es desenvolupa l’arquitectura religiosa ja que molts aspectes de la vida quotidiana es basaven en el respecte o en l’adoració al diví i el sobrenatural.
L’arquitectura practicada pels grecs i romans es distingia clarament de la dels egipcis i babilonis en la mesura en què la vida civil passava a tenir més importància. Laciutat acaba convertint-se en l’element principal de la vida política i social d’aquests pobles.
Actualment la majoria de l’arquitectura està orientada a crear espais, per a la gran majoria de la població, que actuïn com a reguladors de l’entorn particular de cada zona de manera favorable per tal de fer-los habitables i amb el màxim de confort i serveis disponibles.

L’ arquitectura va néixerper necessitat de l’home, al principi de la humanitat era nòmada per que no necessitava cases, però al pas del temps ha evolucionat i s’ha adonat que era necessari tenir casses on pogué viure. L’habitatge és una necessitat bàsica que ofereix a l’home protecció contra les adversitats de la natura com el fred, la calor, la pluja, la neu o el vent. Actualment ens proporciona molts altres serveis comara un lloc per realitzar un descans de qualitat, cuinar aliments, rentar-nos...



Les primeres cases eren pals de fusta clavats al terra i que suportaven un entramat de branques cobertes de fang. Diverses cases de gran grandària, amb una sola habitació, el sostre estava format per una capa de terra batuda i amb una “techumbre” vegetal d’herba i fulles, estan envoltades en l’exterior per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Treball de recerca
  • Treball de recerca
  • Treball recerca
  • Treball De Recerca
  • treball de recerca
  • Treball De Recerca
  • treball de recerca
  • TREBALL DE RECERCA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS