TREBALL DE H PICA

Páginas: 9 (2025 palabras) Publicado: 24 de agosto de 2015




ÍNDEX
1. Preparació abans de muntar.........................................
2
2. Preparació del cavall per pujar-hi.................................
3
3. Materials per a muntar el cavall....................................
4
4. Coses a tenir en compte quan estem amb cavalls.......
5
5. Com es puja i es baixa del cavall..................................
6
6. Conduccióbàsica..........................................................
7






















1. PREPARACIÓ ABANS DE MUNTAR.
- Que utilitzem per anar a buscar el cavall a la quadra i preparar-lo per muntar? Com es munta aquest material?
Primer, raspallarem i netejarem la capa i pentinarem crines i cua, a part de donar-li un aspecte millor i més presentable, amb aquest contacte previ anirem guanyant confiança i reduint latensió de cara a la posterior tasca, segurament molt més complicada.
Amb l'estríjol gratarem bé la capa amb moviments circulars, i amb el raspall eliminarem la pols que hem tret. Després, amb un altre raspall pentinarem bé els cabells llargs, els de la cua i la crina. Finalment, començarem a vestir-lo. Durant tot el procés anirem parlant amb ell amb un to calmat i constant, sense deixar que l’animales distregui del què anem a fer.
Ens atansarem a la nostra muntura sempre per l’esquerra; De primer, li posarem la cabeçada, traient-li la de quadra i posant-li la de muntar, amb les regnes i ben ajustada.
Després, la manta dessuadora, immediatament, la sella, estrenyerem fort els gambals, estirant sense por, els animal s'inflen el ventre exageradament per a evitar que els faci nosa la sella, enmolts casos ens caldrà tornar a estrènyer un parell de forats més al cap d’una estona de caminar.
Tant la sella com la manta li posarem sense moviments bruscs, sense aixecar-los per damunt del nostre cap, suaument, li passarem per damunt de l’esquena i li col·locarem ben centrat i assentat, endavant, just després de la creu. En alguns casos caldrà afegir un amortidor entre la sella i l’esquena del’animal, ja que hi ha cops que la sella els produeix fregament o els fa mal.

- Com es lliga el cavall per a que no marxi?
El cavall es pot lligar a diferents llocs, per exemple:
A una argolla, fem com un cercle amb la corda i l'introduïm per dins de l'argolla, seguidament, acabarem de passar la corda per l'interior del cercle que em fet abans de tal manera que li sigui mes difícil desfer elnus.
A un pal, necessitem una corda bastant llarga i que el cavall estigui ben subjectat. Passem la corda pel darrere del pal, després farem com una espècie d'ansa que passi pel mig i fem un nus simple, pel qual puguem estirar bé. Llavors, després passem la corda pel cercle que hem fet abans per al nus i ho repetim varies vegades per a que el cavall no pugui marxar.



2. PREPARACIÓ DEL CAVALL PERPUJAR-HI.
El primer que hem de fer és traure el cavall de la quadra i ficar-lo a algun lloc on el puguem netejar.
Començarem netejant els cascos, únicament traurem la resta de brutícia que s'ha quedat a dins abans de sortir a muntar. Per fer-ho bé, ens ficrem al costat del cavall, li farem el gest d'agafar-li la cama per a que l'aixequi i amb el renta cascos li traurem les restes de l'interior.Una vegada em tret la brutícia dels cascos, passarem a raspallar el cavall. És molt important aquesta part per traure tota la brutícia que pugui tenir, ja que si després fiquem la sella li podem fer mal amb el fregament. Farem servir 2 raspalls, un amb pues dures amb el que raspallarem amb força, sense moviments bruscos i en cercles, i l'altre de pues més suaus amb el que acabarem de traure elque quedi, ho farem amb més suavitat i en el sentit del pèl. I després, pentinarem la cua i la crin.
3. MATERIALS PER A MUNTAR A CAVALL.
- Quin material necessitem per pujar a cavall?
Manta, sella de muntar, la brida, la cabeçada, el fre i l'embocadura, la fusta, la tralla, els esperons, el casc, la vestimenta de protecció (jaqueta, pantalons, polaines, guants, botes)
- Com es col·loca?
La...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • TREBALL H
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS