Valors A L Esport

Páginas: 5 (1245 palabras) Publicado: 24 de agosto de 2015
EL VALOR EN L'ÀMBIT DE L'ESPORT.

EL CONCEPTE DE VALOR.
El valor és una qualitat que confereix a les coses, fets o persones una estimació, ja sigui positiva o negativa. L'axiologia és la branca de la filosofia que s'encarrega de l'estudi de la naturalesa i l'essència del valor.
Per a l' idealisme objectiu, el valor es troba fora de les persones; per a l'idealisme subjectiu, en canvi, el valores troba a la consciencia. Per a la corrent filosòfica del materialisme, la naturalesa del valor resideix en la capacitat del ser humà per valorar el món en forma objectiva.
En un altre sentit, els valors són característiques morals inherents a la persona, com l' humilitat, la responsabilitat, la pietat i la solidaritat. A l'antigua Grècia, el concepte de valor era tractat com quelcom general isense divisions, però a partir de la especialització dels estudis, han sorgit diferents tipus de valors i s'han relacionat amb diferents disciplines i ciències.
Els valors també són un conjunt d'exemples que la societat proposa a les relacions socials. Per això, es diu que algú "té valors" quan estableix relacions de respecte amb l'altra persona. Es podria dir que els valors són creences de majorestatus, compartides per la cultura i que sorgeixen del consens social.
La teoria dels valors implica l'existència d'una escala, que va del positiu al negatiu. La bellesa, l'útil, el bo i la justícia són aspectes considerats com valuosos per la societat.
QUINS VALORS POT TRANSMETRE L'ESPORT?
Perseverança: és la capacitat per a continuar i seguir endavant, malgrat les dificultats, els obstacles,la frustració, el desànim, l'avorriment, o la tendència o el desig de rendir-se o abandonar davant d'una situació.
Respecte: tant en un equip, en parelles o contra els contrincants, aprendrem a reconèixer els sentiments o interessos de les demés persones, aprendrem a saber perdre i a no perdre els nervis en situacions injustes.
Humilitat: és una virtut que consisteix en conèixer les pròpieslimitacions i debilitat i actuar d'acord amb aquest coneixement. És l'absència de supèrbia.
Companyerisme: és el vincle que existeix entre els companys. Els companys per part seva, són les persones que s'acompanyen i es recolzen per formar una comunitat, un cos o un equip.
Lleialtat: és el compliment d'allò que exigeix les lleis de la fidelitat i l'honor. És una virtut que es desenvolupa a laconsciència i que implica complir amb un compromís davant de circumstàncies canviants o adverses. Es tracta d'una obligació que un té per al proïsme.
Gratitud: és el sentiment que experimenta una persona a l'estimar un favor o benefici que algú li ha concedit. Al sentir això, el subjecte desitja correspondre al mencionat favor d'alguna manera.
Confiança: és la seguretat o l'esperança ferma que algú téd'una altre individu o de quelcom. També es tracta de un mateix i de l'ànim o el vigor per fer els actes.
Compromís: és una obligació que s'ha contret o una paraula ja dita. En ocasions, un compromís és una promesa o una declaració de principis.
Generositat: és un concepte que es refereix a la inclinació de donar i compartir per sobre el propi interès o la utilitat. Es tracta d'una virtut i unvalor positiu que pot associar-se a l'altruisme, la caritat i la filantropia.
Entusiasme: és la exaltació de l'ànim que es produeix per quelcom que captiva o que es admirat. És allò que es mou per a realitzar una acció, afavorir una causa o desenvolupar un projecte.
Amistat: és un valor que neix sense ser planejat, un sentiment d'afecte que dia a dia es va formant i que acaba fent sentir alsmembres de l'equip com si fossin germans.
Èxit: cada vegada que es guanya un partit, una competició o aconseguim arribar a complir els nostres objectius, estem tenint èxit, victòria o triomf i això fa que ens sentim satisfets amb nosaltres mateixos i ens anem superant.
Obediència: hem d'obeir les ordres de l'entrenador, l'àrbitre... És una actitud responsable de col·laboració i participació,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • valors esport
  • L Esport En L Edat Escolar
  • los valors
  • Valors
  • esport
  • Valors
  • Valors
  • valors

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS