Treballl Nept

Páginas: 3 (632 palabras) Publicado: 17 de abril de 2015
ESTUDIEM EL SISTEMA SOLAR






GIL RICART VILARRUBIAS
1er A
CIÈNCIES NATURALS
PILAR RODRIGUEZ
2013-2014


El sistema solar




El Sistema Solar està dintre la galàxia anomenada, Via Làctia queestà constïtuit per 8 planetes que giren al voltant d'un estel, el Sol. El planeta més gran és Júpiter seguit de Saturn, Urà, Neptú, la Terra, Venus, Mart, Mercuri.
Cada planeta té la seva òrbita pertant estan a una distància diferent del Sol. el que està més a prop és Mercuri però no és el més calent del Sistema Solar perquè Venus té un densa atmòsfera que atrapa la energía del Sol. Venus és elsegon planeta més a prop del Sol, després trobem el planeta Terra, Mart, entre Mart i Júpiter trobem un cinturó d'asteroides, després de Júpiter trobem Saturn, Urà i Neptú. Després hi ha els planetesnans, que també descriuen la seva òrbita al voltant del Sol i sòn més petits. El més destcat és plutó que va ser considerat un planeta fins al 2006, també en hi han com Eris, Sedna, Quaoar...Neptú
El seu diàmetre és de 49.528 km 4 vegades el terrestre.
Dels 8 planetes oficials és el més allunyat del Sol, es troba a 4.5000 milions del Sol.
Majoritriament està format per gas metà i roca. Al'orbitar tan lluny del Sol, Neptú Quan la sonda Voyager 2 va visitar el planeta el 1989, es va trobar amb una preciosa bola de color blau amb algunes bandes allargades de núvols de color blanc. També vadescobrir la Gran Taca Fosca, un sistema de tempestes tan gros com la Terra al voltant del qual els vents bufaven a 2.400 Km/h, els més ràpids que s'han vist mai al Sistema Solar. Posteriorment,observacions del telescopi espacial Hubble van comprovar que la taca havia desaparegut, tot i que després se n'han vist aparèixer i desaparèixer dues taques més.
L’atmosfera es composa principalmentd’hidrogen i heli, amb un petit percentatge de metà que és el que li dóna el seu color.
Se li coneixen 13 satèl·lits, però només un de grans dimensions: Tritó, un dels cossos més freds del Sistema Solar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS