Tres teories de la delinqüència

Páginas: 4 (917 palabras) Publicado: 20 de octubre de 2014
LA DELINQÜÈNCIA
Per definir el terme de delinqüència hem de fer referencia a dos visions. La primera és la jurídica, que considera delinqüent a aquelles persones que desenvolupen una acciócontraria a la llei. I la segona visió, la social, és la que entén que qualsevol acte danyós, ja sigui contra ell mateix, contra altres persones o contra la societat en general, és delinqüència.

TRESTEORIES
Per explicar el perquè de la delinqüència, farem referència a tres de les teories que intenten explicar les causes i conseqüències en vers la societat.
La primera teoria a la que faremreferencia, és a la Sociològica, on la seva màxima representació la trobem amb Durkheim. Així doncs, el que defensa o interpreta aquesta teoria, és que una conducta delictiva neix com a resposta “normal” enfront un ambient dolent, dient així que el factor que desencadena aquesta conducta és la pròpia societat. Proposen que per acabar amb aquestes conductes, hi ha d’haver un reforma molt intensa de lasocietat i els seus entorns. Des de la sociologia és parteix de la idea que un delinqüent, no neix com a tal, sinó que s’hi transforma. Així doncs totes les persones podem arribar a ser delinqüentsaltament perillosos o persones exemplars. Cal tenir molt en compte doncs, els entorns en els qual una persona es desenvolupa ja que, per exemple, si un o una jove es desenvolupa en un entorn negatiu ohostil, tindrà un tant per cent més elevat de ser una persona delinqüent, ja que les circumstancies del seu entorn han estat negatives, com pot ser la violència, les drogues etc. Per altra banda, siaquest/a mateix/a jove, es desenvolupa en un entorn en el qual és educat amb els valors de la tolerància i la comprensió, podrà arribar a convertir-se en una persona amable, respectuosa la qual actuï enbenefici propi i de la societat. Fent un petit resum de la teoria, podem dir que els delinqüents són persones sanes que creixen en una societat malalta a les quals els influeix de manera positiva o...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • TRES TEORIAS
  • TEORÍA DE LOS TRES CIRCULOS
  • Tres Teorías Sobre Percepción
  • Tres Formas De Aplicar La Teoria Uno
  • Tres teorias del aprendizajei
  • teoría de los tres circulos
  • Teoría de los tres monos
  • Teoria De Los Tres Cerebros

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS