Trgtrfhgr

Páginas: 3 (749 palabras) Publicado: 13 de diciembre de 2012
Resumeix la base de les 5S.
La metodologia de les 5S va néixer en Toyota als anys seixanta en un entorn industrial i amb l’objectiu d’aconseguir llocs de treball millor organitzats, més endreçats imés nets de forma permanent per aconseguir una millor productivitat i un millor entorn laboral. Les 5S han tingut una àmplia difusió i són nombroses les empreses i altres organitzacions que les venenaplicant per tot el món, encara que conceptualment són senzilles i no requereixen que s’imparteixi una complexa formació a tota la plantilla ni disposar d’experts que posseeixin coneixementssofisticats. És fonamental implantar-les mitjançant una metodologia rigorosa i disciplinada.
Les 5S es basen en gestionar de forma sistemàtica els materials i elements d’una àrea de treball d’acord a cincfases preestablertes senzilles però que requereixen esforç i perseverança per mantenir-les. Són:
Separar innecessaris (organització): Consisteix a identificar i separar els materials necessaris delsinnecessaris en el lloc de treball i desprendre’s d’aquests últims després d’ assegurar-se de disposar tot el que realment es necessita.

Necessaris: Aquells elements o materials que s’utilitzaranpròximament.
Innecessaris: Aquells elements o materials que no tenim previst utilitzar en un futur o en un plaç concret.

El primer que hem de determinar en equip són les definicions de necessaris iinnecessaris sent realistes i pràctics. Aquestes definicions són les bases per després identificar-los, etiquetant-los clarament i analitzant la causa de la seva aparició. S’ha de tenir una actitudcrítica i conservar allò que realment es necessita. Al final, s’hauran eliminat els obsolets i/o duplicats, s’evitarà comprar elements que ja es disposen, s’aprofitarà millor l’espai i es reduirà lasensació de desordre.
Situar necessaris (ordre): Consisteix a establir la manera de com s’han d’ubicar i identificar clarament els materials necessaris de l’àrea, de manera que sigui fàcil i ràpid...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS