Tribus Urbane

Páginas: 5 (1130 palabras) Publicado: 23 de octubre de 2011
EL MOVIMENT HIPPIE

Per entendre aquest moviment primer cal entendre el que és un hippie i sobretot d’on prové el mot de hippie.

Històricament es diu que els seus orígens provenen del final del anys 50 inicis 60. La paraula hippie derivada de hipster, i s'utilitzava originàriament per descriure als Beatniks que s'havien traslladat al districte de Haight-Ashbury, a la ciutat de San Francisco.Van heretar alguns valors culturals de la Generació Beat i en determinats casos van crear les seves pròpies comunitats internacionals. Els hippies van crear una manera de concebre el món atrevida i antibèl·lica, i artísticament prolífica als Estats Units i a Europa.

Deixant de banda l’etimologia i buscant la seva definició actual trobem el següent; Va ser un moviment juvenil que va tenir llocen els últims anys de la dècada de 1960 i que es va caracteritzar per la anarquia no violenta, la preocupació pel medi ambient i el rebuig al materialisme occidental. Els hippies van formar una contracultura políticament atrevida i antibel·licista. El seu estil psicodèlic i ple de colorit estava inspirat per drogues al·lucinògenes com l'àcid lisèrgic (LSD) i es plasmava en la moda, en les artsgràfiques i en la música.

La gent acostuma a seguir el tòpic i atribuir aquest moviment com a un moviment només existent en els adolescents, amb aquest treball seguiré més o menys amb aquest tòpic encara que parlaré del moviment hippie en general. Cal dir però, que com es diu en el llibre Els escenaris de la cultura que el moviment hippie no es dóna només entre joves, sinó que el podem trobar tambéen col·lectius adults.

Segons l’estereotip social, la cultura hippie és un terme que la gent té com a despectiu, moltes vegades utilitzat per fer referencia a la falta d’higiene. Per

constrast, la mirada sociològica proposa que la cultura fan és un terme que te una vocació reivindicativa, lluitadora per defensar uns ideals que consideren essencials. I cal dir que, malgrat s’identifiqui enles societats d’avui dia aquest moviment com una corrent més aviat juvenil ( com va ser en els seus origens ) també es troben grups adults seguidors d’aquesta manera de fer, pensar i actuar.

Amb aquesta breu introducció que permet entendre millor d’on sorgeix aquest moviment i quines són les seves bases, es pot començar a fer una ullada més centrada dins del que comporta aquest moviment en lasocietat actual. Ja que és un moviment bastant expandit per arreu del món ( USA, Europa..), trobem durant el dia a dia que aquesta cultura afecta més del que ens pensem en molts àmbits de la nostra vida ( ja sigui en la música, el cinema o la moda ) Es pot per tant dir que, des de la dècada del 1960, molts trets de la cultura hippie van ser assimilats per la cultura comercial. La religió i ladiversitat cultural que defensaven els hippies, va aconseguir una gran acceptació, i la filosofia Oriental i els conceptes espirituals han arribat a una gran audiència. El llegat hippie es pot observar en la cultura contemporània en moltes formes — des del menjar saludable, fins a festivals de música, passant per nous costums sexuals contemporanis, i fins i tot, amb la revolució del ciberespai.Centrant-nos més en concret en aquesta cultura, i per entendre la gran multitud de gent que n’és seguidora, es pot apel·lar al fet que el moviment hippie sigui seguidor també de dos grans moviments que van cobrar un fort impuls en la dècada del ´60: un era l’alliberament femení i l'altre el de la lluita contra la discriminació ètnica.

Els hippies fugen de la violència i proclamen la pau en el món il'amor entre les persones amb el pensament que tots som iguals. No els agrada la política i es podria dir que tenen idees anarquistes. Alguns hippies viuen en furgonetes venent collars, polseres i coses fetes manualment, mediten i són ecologistes; aposten per la revolució sexual. Renegaven del nacionalisme i de la regulació estatal així com de la burocratització de la vida quotidiana, com...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tribus urbanas
  • Tribus urbanas
  • Tribus urbanas
  • Tribus urbanas
  • Tribus urbanas
  • Tribus Urbanas
  • Tribus Urbanas
  • las tribus urbanas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS