Ubiquinona (Q10)

Páginas: 6 (1350 palabras) Publicado: 10 de abril de 2012
Activitats dirigides

ÍNDEX

INTRODUCCIÓ ..........................................................................................................3

DEFINICIÓ/NOMENCLATURA ORGÀNICA........................................................3

ESTRUCTURA MOLECULAR..................................................................................3

PROPIETATS FÍSIQUES I QUÍMIQUES DE LAUBIQUINONA.........................3

FUNCIÓ BIOLÒGICA................................................................................................4

APLICACIÓ.................................................................................................................5

BIBLIOGRAFIA...........................................................................................................71. Introducció
La ubiquinona és més popularment coneguda com coenzim Q10. per saber què és un coenzim hem de definir abans què és un enzim. És una molècula de naturalesa proteica que catalitza reaccions químiques. Els enzims actuen sobre una molècula, el substrat, per portar-la cap a un o més productes.
Els coenzims són molècules orgàniques de baix pes molecular que s’uneixen a l’enzim pertal de que es pugui realitzar la seva tasca. El coenzim, a diferència de l’enzim, participa en una reacció química acceptant els àtoms que són lliurats pel substrat després d’haver interactuat amb l’enzim. Després d’haver rebut aquests àtoms es separa de l’enzim i acaba cedint els àtoms adquirits per poder tornar a la seva funció de coenzim.
La majoria de coenzims són vitamines o derivats devitamines i cada un dels coenzims accepta un tipus d’àtoms com hidrogen, amina, acetil... No obstant, no estan destinades a un sol enzim. Per aquesta raó, tenen gran importància en el funcionament biològic dels organismes.

2. Definició/Nomenclatura orgànica

La molècula estudiada té una nomenclatura bastant complexa, és la següents:2-[(2E,6E,10E,14E,18E,22E,26E,30E,34E)-3,7,11,15,19,23,27,31,35,39-decamethyltetraconta-2,6,10,14,18,22,26,30,34,38-decaenyl]-5, 6-dimethoxy-3-methylcyclohexa-2,5-diene-1,4-dione

3. Estructura molecular

Fòrmula molecular: C59H90O4
La ubiquinona és una molècula liposoluble que conté una cadena hidròfoba llarga composta d'unitats isoprenoides de cinc carbonis que poden acceptar o donar 2 protons i dos electrons.

4. Propietats físiques iquímiques de la ubiquinona

Els diversos tipus de coenzim Q es poden distingir pel nombre de cadenes isoprenoides que tenen. El coenzim Q més comú en les mitocòndries humanes és la Q10. En la següent imatge es veuen tres unitats isoprenoides, de manera que s'anomenaria coenzim Q3

Si la coenzim Q és reduïda per un equivalent s'obté una ubisemiquinona (imatge següent), que s’anota com QH. Observeuel radical lliure en un dels anells d'oxigen (qualsevol oxigen es pot convertir en un radical lliure, en aquest cas és l'oxigen de dalt).

Si la coenzim Q és reduïda per dos equivalents, el compost es converteix en ubiquinol, que s’anota com QH2:

5. Funció biològica

La ubiquinona és una molècula que es troba en tots els organismes amb metabolismes respiratoris. Com és un lípid es trobaa les membranes de les cèl·lules produint diverses funcions relacionades amb la seva capacitat redox, reduint formes oxidades.
Compleix diverses funcions biològiques en les cèl·lules, entre les que destaquen la d’acceptor mòbil d’electrons en la cadena respiratòria mitocondrial i en la participació del sistema antioxidant de l’organisme.
En el transport d’electrons en la cadena respiratòriamitocondrial transporta a la membrana interna mitocondrial electrons des del complex I (NADH -reductasa) o el complex II (succinat deshidrogenasa) fins el complex III (coenzim Q - citocrom c reductasa).
Participa en la respiració cel·lular aeròbica generant energia en forma de ATP. La majoria de l’energia del cos humà es genera d’aquesta manera, per tant, els mecanismes que necessiten més energia...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Agua Q10
  • La coenzima q10
  • Coenzima Q10
  • La Coenzima Q10
  • Coenzima Q-10 Ubiquinona
  • Brief Cielo Q10
  • Practico coenzima q10
  • Efectos de q10 en la enfermedad periodontal

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS