Ultimate Frisbee

Páginas: 3 (649 palabras) Publicado: 13 de abril de 2013
LES 10 REGLES BÀSIQUES DE L’ULTIMATE


L’esperit del joc: L’Ultimate promou l’esportivitat i el joc net, el respecte als companys i a les regles, així com el principi bàsic de divertir-se jugant.Promou la millora com a equip, però mai a expenses del mutu respecte entre equips i jugadors.

El camp: De forma rectangular, amb dues zones de marcació (endzones) a cada extrem delimitades per unalínia. El camp oficial és de 64 m per 37 m, amb zones d’anotació de 23 m de profunditat.



Inici del joc: Cada equip comença cada punt formant al llarg de la línia que delimita la seva zona degol. Un equip consta de 7 jugadors dins del camp (5 quan es juga a la platja o indoor). L’equip defensor allunya el disc (pull) cap a l’equip d’atac.

Puntuació: Cada vegada que un equip rep unapassada completa dins l’endzone del contrari marca un punt al seu favor, després del qual els dos equips canvien la zona d’anotació i reinicien el joc de la forma que hem descrit al punt anterior. Unpartit pot jugar-se a punts, és a dir, es determina el límit de punts i l’equip que assoleixi aquest límit primer és el que guanya el partit; o també pot ser jugat amb un límit de temps, on l’equip quehagi finalitzat aquest període amb més punts és el que guanya. En una competició oficial és comú que s’implementi una modalitat que inclogui els dos sistemes: es fixa una meta en punts i un límit detemps.

El moviment del disc: El disc és avançat o mogut en qualsevol direcció mitjançant passades completes entre companys d’equip. Cap jugador pot córrer amb el disc a les mans. El jugador amb eldisc (thrower) té 10 segons per a realitzar una passada i el jugador que el defensa (marker) és qui els canta en veu alta (stalling).

Canvis de possessió: Existeixen 5 formes diferents de que l’equipofensiu perdi la possessió del disc:

passada incompleta: el receptor no aconsegueix atrapar la passada que se li ha realitzat.
Sortida del disc del terreny de joc: el disc cau fora dels límits....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ultimate Frisbee
  • Qué Es El Ultimate Frisbee
  • Ultimate frisbee en Colombia
  • Anatomía del ultimate frisbee
  • Resumen Del Ultimate Frisbee
  • Teoria Frisbee Ultimate
  • REGLAMENTO DEL ULTIMATE FRISBEE
  • REGLAS DEL ULTIMATE FRISBEE

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS