Unitat Didàctica Estadística

Páginas: 22 (5348 palabras) Publicado: 24 de octubre de 2012
|[UNITAT DIDÀCTIA: ESTADÍSTICA] |
|Recollida de dades- freqüència relativa- freqüència absoluta- representació gràfica. |

ÍNDEX

Context 3
Recursos humans 4
Recursos materials i instal·lacions 4UNITAT DE PROGRAMACIÓ: 6
Introducció 7
Justificació 8
Metodologia 9
Competències bàsiques 10
Objectius generals 12
Continguts: conceptuals, procedimentals i actitudinals
Conceptuals 13
Procedimentals 13
Actitudinals 13
Recursos didàctics 15
Temporalització 16
Seqüenciació activitats 17
Avaluació 33Criteris d’avaluació 34
Instruments d’avaluació 34
Anàlisis de l’applet 35











CONTEXT

L’escola on es duu a terme aquesta unitat didàctica és una escola rural situada a un poble de la comarca del Solsonès, que consta d’ una població de 2000 habitants. És un col•legi públic, finançat per l’ estat.

És una escola graduada-completa ja que hi ha mestresper tots els cursos i també compta amb especialistes de diferents assignatures. És una escola coeducativa on tant nens com nenes hi són admesos indistintament. El tracte amb el sexe oposat creiem que és bo i s’ha d’ensenyar als nens que no han d’existir discriminacions de cap tipus entre ells.

Aquesta escola té alumnes de cicle inicial (1r i 2n), cicle mitjà (3r i 4rt) i cicle superior (5è i6è) d’ educació primària.

La durada del curs, com en tots els altres centres educatius, és permanent. L’ inici del curs és al Setembre i finalitza al Juny.

Les característiques del grup – classe són que tenim 25 alumnes, a les aules hi ha nens i nenes immigrants però cap alumne amb discapacitats físiques i psíquiques.
















RECURSOS HUMANS

El nombre total d’alumnes del centre és aproximadament de 110 alumnes, 10 mestres amb jornada completa i un mestre de religió que realitza mitjà jornada. D’ aquests mestres hi ha un especialista amb educació física, un amb llengua estrangera que és cap d’ estudis, un amb musical i un amb educació especial; la resta són de primària, un dels quals exerceix la funció de director i els altres cinc restants són tutorsjuntament amb el mestre d’ educació física que també exerceix aquesta funció.

En referència als alumnes n’ hi ha 15 que són nouvinguts, i per aquest motiu el centre disposa d’ una aula d’ acollida. De 1r fins a 6è hi ha una sola línia, és a dir, una sola classe per edat.


RECURSOS MATERIALS I INSTAL·LACIONS

La zona en que està situada l’ escola és molt agradable per els nens, ja que estanenvoltats per la natura i això proporciona un clima motivador pel seu aprenentatge.

L’ escola és bastant antiga però amb els anys s’ han anat fent reformes com per exemple actualment s’ està desenvolupant un projecte per eliminar les barreres arquitectòniques que existeixen perquè els nens i nenes que tenen problemes físics no tinguin cap impediment per aprendre.

Cada grup d' alumnes, segons elseu nivell, ocupa una aula on es desenvolupa gran part de la "vida" a l' escola.

Cada aula d’ aquestes conté: un pissarra, guixos, cadires i taules amb calaix per totes els alumnes i una cadira i taula per als professors, també i han suros penjats a les parets on es pengen els horaris de neteja de la classe, el calendari del curs, els dibuixos o redaccions més bones de la setmana, etc.

A mésa més podem trobar una paperera i un penja robes per cada nen.
Cal dir que totes les aules, passadissos, lavabos, etc estan ben il•luminats i a part durant el dia disposa d’ una bona il•luminació natural.

Hi ha algunes activitats que requereixen d’ un espai específic i que els alumnes van utilitzant segons les necessitats. Aquests espais són els següents:
Per començar tenim la biblioteca,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Unitat Didàctica
  • Unitat Didàctica Emocions
  • unitat didactica valencia
  • Unitat Didàctica De La Tardor
  • Unitat Didactica El Mercat
  • Unitat didàctica suma portant
  • Unitat didàctica: ens alimentem
  • Unitat Didàctica Música Primer

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS