Unitat Didàctica De Ciencies Naturals I Socials

Páginas: 4 (759 palabras) Publicado: 6 de junio de 2012
UN IDEAL D’EDUCACIÓ

Aquests videos formen part d’un documental basat en l’educació, on es veu en les vivències d’un profesor japonés, en Toshiro Kanamori. Aquest professional tracta d’educar alsseus alumnes amb una metodologia diferent del que estem acostumats en l’actualitat a Catalunya i a resta del món.
Entre les aportacions principals que dóna a l’educació aquest home, hem de destacartres aportacions d’aquesta experiencia:
La primera seria la manera tan idealista d’educar als nens: des d’un ambient de respecte (tan entre ells, com el professor que tenen al davant). Aquest respecteengloba altres factors, com la cooperación, solidaritat, generositat, per tal de fer qualsevol cosa, has de tenir la seguretat que hi haurà algú que t’ajudarà si no ets capaç de fer-ho sol; i aixòportarà al nen a tenir més autoestima i, en conseqüència a correspondre de la mateixa manera que els altres ho fan amb ell. Per tal de que aquest mètode es pugui desenvolupar, al profesor Kanamori, elspermet opinar, tractandlos com a persones que són, deixant-los la llibertat necessaria perque desenvolipen la seva individualitat.


La segona manera és utilizar un mètode que anomena “cartes delquadern”, en el qual, els alumnes escriuen cada dia una fulla o les que vulguin i les recopilen en un quaderns, tot tractant d’explicar els seus sentiments. Pensen sobre qualsevol cosa o quinessolucions donarien sobre un problema seu o de la clase, etc. Cada dia, hi ha un nombre de nens que les llegeix a la clase i, els altres companys, aporten les seves opinions sobre el que els ha semblat lescartes dels nens que han extret els seus pensaments.
Això fa que tots ells aprenguin a buscar les seves emocions, a mirar-se el seu interior, reconèixe’s a sí mateixos i les seves expressions ipensaments, donar-los nom i exterioritzar-ho tot els pensaments. Amb a finalitat d’aconseguir que comprenguin la dels demés: empatía. El profesor els ensenya a pensar amb els altres i, en definitiva, a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Unitat Didàctica Socials
  • LLenguatge i realitat en les ciències socials i humanes
  • Secuencia didáctica ciencias i
  • Ciencies Naturals 2N Eso
  • UNITAT 5 socials mireiaa
  • Ciencies Naturals
  • Unitat Didàctica
  • Unitat Didàctica: Llançaments I Recepcions

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS