Universitario

Páginas: 6 (1490 palabras) Publicado: 20 de noviembre de 2013
DAFO INDITEX
INDITEX

Presentació de l'empresa i antecedents

Objectiu: posar les noves tendències a disposició de tothom.

Anàlisi DAFO

Intern: Fortaleses

- Productes de qualitat i diseny inovador: Inditex compta amb un grup de "ojeadores" de les noves tendències repartits per tot el món. Aquests experts només es dediquen a buscar les noves tendències per a reunir-se amb elsdisenyadors i orientarlos amb la nova moda.

- NO pagues la marca: els preus són molt assequibles a diferencia d'altres empreses del mateix sector que multipliquen exageradament el preu del cost dels seus productes, com per exemple la marca Gucci, considerada la més cara del món.

- Rapidesa d'actuació: la mitjana temporal en que un disenyador acaba un exemplar i la seva aparició en les tendesd'Inditex és només de 15 dies. La seva estratègia està basada en la fugacitat i la rotació.

- Control sobre tota la cadena de valor: es tracta de la seva ventatge competitiva, ja que la clau de l'èxic d'Inditex resideix en el seu model de negoci únic en el sector en el que integra verticalment totes les activitats principals del procés productiu des del diseny de la roba, fins a la logística i laventa. Aquest control, li proporciona una gran rapidesa i flexibilitat, virtuts que no posseeixen els seus competidors.

- Just in time: es tracta d'una política de manteniment dels inventaris al mínim on els subministradors entreguen només lo necessari per completar el proces productiu. D'aquesta manera, si un producte no agrada, es retira del mercat o es redisenya rapidament. Això comporta unadisminució dels costos d'inventari però un augment dels costos logístics.

- Salut financera: no està massa endeudada i les seves accions estan ben apreciades al mercat bursàtil i indica la seva capacitat de generar valor per als accionistes.

- Alta rotació dels productes: l'empresa va trencar amb la costum de generar nomes dues coleccions de roba durant l'any. Inditex disenya i fabrica nousmodels per a cada moment i clima de l'any. Això li permet adecuarse al mercat i a la demanda, i per exemple, Inditex comença a vendre abrics quan baixen les temperatures i no quan se suposa que baixarien.

- Cultura de compra instantànea: aquesta rotació ha inculcat als consumidors la compra instantània del producte que els hi agrada, ja que saben que possiblement quan hi tornin el producte ja noestarà i s'haurà deixat de produir.

- Bona imatge: tothom sap quines són les marques de l'empresa Inditex, i tothom coneix la seva bona reputació. Això li otorga una gran facilitat per créixer. Hi ha una anècdota que diu que quan s'inaugura un nou centre comercial, qui posa el preu del lloguer del seu local, és el mateix Inditex, degut al seu gran poder de negociació gràcies a la seva imatge ila atracció de consumidors cap al centre comercial que comportarà.

- Internacionalització: va ser un èxit i Inditex comercialitza a tots els continents. En els 9 primers mesos de 2009 es van crear 90 noves botigues a l'Àsia.

- Oferta segmentada: abarca tot el mercat disponible perque el cobreix amb les seves 8 marques. Inditex ven productes per a totes les edats, amdós gèneres i a totes lesparts del món.

- Grup homogèni: totes les seves marques segueixen la mateixa estràtegia de forma que totes les botigues de cada marca tenen la mateixa distribució, música, estil, espai, etc. Adaptantse a vegades a la cultura de la seva localització. És una política que disminueix costos i augmenta la fortalesa de la marca, ja que transmet una imatge única i potent.

- Publicitat noconvencional: basada en el boca a boca, en els aparadors, les bosses, les noticies en els mitjans de comunicació. Només s'anuncia en les rebaixes i quan inaugura una nova botiga.

- Còmode sistema post-venta: bona i fàcil polítca de devolució. Això afavoreix la compra compulsiva dels consumidors ja que no comporta cap compromís.

-Ús de la tecnologia: gran extensió online ja sigui en webs, blogs,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Universitario
  • Universitarios
  • Universitario
  • Universitario
  • Universitario
  • Universitario
  • Universitario
  • Universitario

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS