Unió Europea (Català)

Páginas: 4 (937 palabras) Publicado: 12 de junio de 2012
1.Els estats membres. (mapa)

2. La construcció europea.
2.1.Objectius i polítiques comunes
La Unió té com a finalitat, segons l'article 3 del Tractat de la Unió Europea, promoure la pau, elsseus valors i el benestar dels seus pobles. La Unió Europea es basa en els valors de respecte de la dignitat humana, llibertat, democràcia, igualtat, Estat de Dret i respecte dels drets humans, inclososels drets de les persones que pertanyen a minories. La centres UE té també com a missió:

- Constituir un espai de llibertat, seguretat i justícia sense fronteres interiors.

- Desenvolupar unmercat interior en què la competència sigui lliure, en el marc d'una economia social de mercat tendent a la plena ocupació

- El desenvolupament sostenible, és a dir, un creixement econòmic capaç decobrir les necessitats de benestar de les nostres societats a curt, mitjà i, sobretot, llarg termini.

- La promoció del progrés científic i tècnic.
- La lluita contra l'exclusió social i ladiscriminació, i a favor del foment de la justícia i la protecció social, la igualtat entre dones i homes, la solidaritat entre les generacions, i la protecció dels drets de l'infant.

- El foment de lacohesió econòmica, social i territorial i la solidaritat entre els Estats membres.

Així mateix, la Unió Europea aspira a respectar la riquesa de la seva diversitat cultural i lingüística i a vetllarper la conservació i el desenvolupament del patrimoni cultural europeu.

Aquestes «polítiques» són línies d'acció que la Comunitat decideix seguir en determinats àmbits, per arribar als objectiusgenerals que ella mateixa s'ha fixat. Aquestes «polítiques» es denominen «comuns» perquè afecten a tots els Estats membres de la Unió. La unitat d'acció garanteix un efecte de palanca que permet obtenirmillors resultats.

Entre aquestes polítiques figuren, per exemple, la política agrícola comuna (PAC), la política regional i de cohesió, la política social i d'ocupació, la política mediambiental...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Unió europea
  • La Uni Europea
  • El proces de creació de la Unió Europea
  • El IVA En La Uni N Europea
  • tratados de la unio europea con mexico
  • TLC
  • Historia De La Unió Europea
  • LA UNIA N EUROPEA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS