Vacunas

Páginas: 7 (1650 palabras) Publicado: 20 de marzo de 2014
1. Què és una vacuna?
Una vacuna és un preparat que provoca la formació d’anticossos que permeten immunitzar-te contra una malaltia.
Ens dona protecció contra futures infeccions.
Quan s’administra a una persona fa que produeixi defenses contra aquest.
Produeix immunitat contra l’atac corresponent.

1- Vacunació
2- Creació dels anticossos
3- Cos immunitzat

Origens i historia de lavacuna
El 14 de Maig de 1796 el metge angles Edward Jenner va inocular per primera vegada una vacuna, contra la verola.
Va demostrar que inocular el germen, provoca una acció de defensa del cos.










El 14 de maig de 1796, un metge anglès que es deia Edward Jenner va inocular (això vol dir que va introduir al cos mitjançant una xeringa) per primera vegada una vacuna contra laverola.Una vacuna és un preparat que provoca la formació d’anticossos que permeten immunitzar-te contra una malaltia. Es a dir, que l’organisme crea una substancia defensiva per quan es troba amb una cel.lula d’un organisme diferent i si està vacunat, no t’afecta.
Va experimentar amb un nen, que no estava infectat de le verola. D’aquesta manera, va agafar pus d’una persona que tenia l’enfermetat, iaixí va demostrar que Inocular el germen, provoca una acció de defensa del cos.


Una vacuna és un preparat que provoca la formació d’anticossos que permeten immunitzar-te contra una malaltia.
Anticossos? Immunitzar-te? Potser no saps què volen dir aquestes paraules. Doncs és fàcil. Un anticòs és una substància defensiva que crea l’organisme quan es troba amb cèl·lules d’un organismediferent, i immunitzar-sevol dir alliberar-se d’una cosa, aconseguir que no t’afecti.



1- Vacunació
2- Creació dels anticossos
3- Cos immunitzat
Vacunar-se vol dir “prevenir-se” d’una malaltia, o sigui, preparar el nostre cos perquè hi pugui fer front, ser més fort que els virus i els bacteris que provoquen les malalties infeccioses.
Les vacunes estan fetes amb gèrmens que poden produir lamalaltia, i el que provoquen és que les defenses naturals del nostre cos es posin en marxa per protegir-nos de la infecció. És com si acostumessis el cos a estar sempre alerta contra una malaltia determinada.
El 14 de maig de 1796, un metge anglès que es deia Edward Jenner va inocular (això vol dir que va introduir al cos mitjançant una xeringa) per primera vegada una vacuna contra laverola. El malaltera un nen de vuit anys que es deia James Philips.
El metge va agafar una mica de secreció d’una grangera que tenia una ferida, i que s’havia infectat quan munyia una vaca que tenia la verola.
Quinze dies després, va tornar a punxar el James amb una mica de pus, que havia tret d’una persona que estava infectada de la verola: El nen no es va posar mai malalt de verola, i així va quedar demostratque inocular el germen, o sigui, vacunar, provoca una acció de defensa del cos.
Amb el temps, naturalment, les vacunes han canviat, s’han evitat els efectes secundaris i les dosis s’han reduït, però la idea en què es basen no ha canviat.
Jenner va vacunar de forma gratuïta els pobres del seu poble, Berkeley, i dels voltants. Moltes de les persones que vacunava s’havien mostrat contràries a lavacunació, però el rector de l’església va aconsellar a tothom que passés per casa seva, perquè estava tip de celebrar enterraments de persones que, si s’haguessin vacunat, no haurien mort de verola.
Ara aquesta vacuna es veu com un descobriment més, però cal tenir en compte que, en aquella època, a França podien morir en un any 15.000 persones per culpa de la verola. A Alemanya hi havia més de70.000 malalts, i a Rússia la verola va matar en un sol any 2 milions de persones.
 
Les malalties infantils més importants que es poden evitar amb les vacunes són:
Poliomielitis
El virus de la poliomielitis causa greus problemes musculars que poden arribar a la paràlisi muscular (els músculs deixen de funcionar).
Diftèria 
Malaltia que es caracteritza per la formació de plaques al coll que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Vacunas
  • Vacuna
  • Vacunas
  • Vacunas
  • Las vacunas
  • vacuna
  • vacunas
  • LAS VACUNAS

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS