Vacunes

Páginas: 3 (678 palabras) Publicado: 14 de noviembre de 2012
Per començar aquest treball cal fer una petita intoducció a les vacunes, que es defineixen com els antigens que s’inserten en el nostre organisme perque un cop a dins el nostre cos produixianticossos i crei l’anomenada memoria inmunitaria, el sistema immunitari estrà ja preparat per respondre:
1 º) Neutralitzant a l'agent infecciós abans que pugui entrar en les cèl · lules de l'organisme, i 2º) Reconeixent i destruint les cèl · lules que hagin estat infectades, abans que l'agent es pugui multiplicar en gran nombre .

La primera vacuna que va ser utilitzada va ser una vacuna per prevenirla verola, descoberta per Edward Jenner, l’any 1798, la historia d’aquesta vacuna és ben curiosa. Durant els ultims anys del segle XVIII es va produir en Europa una gran epidemia de verola. Jenner,que era un metge rural anglès, va veure que els recol·lectors de llet patien una verola diferent, anomenada verola de vaca, a causa d’estar molt temps en contacte amb aquests animals i quesorprenentment quedaven salvats de patir la verola. En veure això, Jenner va obtenir la verola de vaca d’una grangera i la va injectar en el braç d’un nen de 8 anys. El noi va patir simptomes de la verola de vacaperò al cap de 48 dies, quan ja estava recuperat, Jenner li va injectar la verola, però el noi no va patir cap simptoma o enfermetat.

Un altre home important pel que fa a la historia de lesvacunes va ser Louis Pasteur, que en el 1881 va fer un experiment públic per demostrar l’efectivitat de la vacuna que havia creat, antiantràxica. L’ experiment va consistir en:
El 5 de maig injecta 24carners, 1 boc i 6 vaques amb 58 gotes d'un cultiu atenuat de Bacillus anthracis. Al maig 17, aquests mateixos animals van ser inoculats novament amb la mateixa quantitat d'un cultiu menys atenuat, osigui més virulent. Al maig 31 es va realitzar la prova suprema. Es van injectar amb cultius molt virulents, tots els animals ja vacunats, i a més, 24 moltons, 1 boc i 4 vaques no vacunats, que van...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Vacunas
  • Vacuna
  • Vacunas
  • Vacunas
  • Las vacunas
  • vacuna
  • vacunas
  • LAS VACUNAS

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS