Vegeterianismo

Páginas: 3 (689 palabras) Publicado: 10 de abril de 2011
DIETES VEGETARIANES
Hi han varis tipus de dietes vegetarianes: Omnívora,Ovo-lacto-vegetariana, Vegetariana-Vegana, Macrobiòtica i Frugívora.
Va sorgir el terme vegetarià a mitjans del s. XIX, peròPitagores ja exclou la carn, perquè diu que respecta a la vida i millora la salt.
A l’edat Mitjana va haver un període curt de vegetarians. El moviment vegetarià surt al s. XIX a Gran Bretanya i ésun moviment promogut per l’església. Shelley (Anglaterra) diu que ser vegetarià és virtut i salut.
Hi ha dues opcions de vegetarians:
- Biològic ho fa per obligació
- Voluntari  s’inspiren entres moviments:
- Filosofia existencialisme.
- Religió (budisme).
- Creences populars
El major problema que pot crear ser vegetarià és el no tenir en compte els nutrients que necessita el nostrecos.
Vegeterianisme cultural: parla del home omnívor per naturalesa, gastrònom, amb un deslligament instintiu i amb capacitat d’escollir, on l’ésser humà necessita nutrients específics i no alimentsespecífics. El vegetarianisme pot anar lligat a l’ecologisme i naturalisme, però no és “natural” és una opció escollida. La seva doctrina dietètica exclou de la dieta tot aliment provinent d’animalsmorts. I inclou aliments vegetals, cereals, lleguminoses i plantes oleaginoses cru o cuit condimentat amb productes desconeguts per molts omnívors.
Moltes tendències parlen d’aliments naturals, sónaliments sense cap tipus de manipulació, el que és produeix espontàniament sense la intervenció de l’home. És un adjectiu que aporta a un determinat producte d’extraordinàries qualitats. Són aliments queactualment són impossibles de trobar:
1. Aliments nascuts espontàniament no pot proveir a la civilització actual.
2. No tot el que creix espontàniament és adequat per al consum humà (boletsverinosos, patata crua...)
3. No tot el que creix espontàniament ha estat dissenyat per la natura per al consum humà. La llet de vaca es un aliment natural del vedell, els ous són l’embrió del pollastre,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Vegeterianismo
  • Vegeterianismo
  • Vegeterianismo , trasncendetal y cientifico.
  • vegeterianismo en la biblia
  • pizza vegeteriana

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS