Ventatges i Desventatges Central Hidroelèctrica

Páginas: 2 (291 palabras) Publicado: 31 de diciembre de 2014
Central Hidroelèctrica
L’energia hidroelèctrica es una energia renovable que prové de l’aprofitament de la força mecànica de la caiguda de l’aigua.
AVANTATGES
Es una energia renovableneta i de al rendiment energètic.
No s’acaba degut al cicle de l’aigua sempre n’hi ha.
Es ecològica, es una energia neta ja que no emet gasos, no produeix emissions tòxiques y no causa captipus de pluja àcida.
Permet l'emmagatzematge d'aigua per abastir fàcilment a activitats recreatives o sistemes de reg.
Es poden regular els controls de flux en cas que hi hagi risc d'unainundació.
Treballa en temperatura ambient, no es necessari cap sistema de refrigeració o calderes, que consumeixin energia o contaminin

DESAVANTATGES
La construcció de gransembassaments pot inundar importants extensions de terreny, òbviament en funció de la topografia del terreny aigües amunt de la presa, el que podria significar pèrdua de terres fèrtils, depenent dellloc on es construeixin.
En el passat s'han construït embassaments que han inundat pobles sencers. Amb el creixement de la consciència ambiental, aquests fets són actualment menys freqüents,però encara persisteixen.
Destrucció de la natura. Preses i embassaments poden ser disruptives als ecosistemes aquàtics. Per exemple, estudis han mostrat que les preses en les costesd'Amèrica del Nord han reduït les poblacions de truita septentrional comuna que necessiten migrar a certs locals per reproduir-se. Hi ha bastants estudis buscant solucions a aquest tipus deproblema. Un exemple és la invenció d'un tipus d'escala per als peixos.
Canvia els ecosistemes al riu aigües avall. L'aigua que surt de les turbines no té pràcticament sediment. Això pot resultaren l'erosió dels marges dels rius.
Quan les turbines s'obren i tanquen repetides vegades, el cabal del riu es pot modificar dràsticament causant una alteració en els ecosistemes.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Central hidroelectrica
  • Central Hidroelectrica
  • Central Hidroelectrica
  • Centrales Hidroelectricas
  • Central Hidroelectrica
  • Centrales Hidroeléctricas
  • Centrales hidroelectricas
  • central hidroelectrica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS