Versalles

Páginas: 4 (794 palabras) Publicado: 11 de mayo de 2014
PALAU DE VERSALLES I LA IDEA D'INFINIT

1. El palau de Versalles és el gran palau dels reis de França, situat a la ciutat que li dóna el nom, al departament d'Yvelines (l'Illa de França), a uns 20km de París. Fou fet construir per Lluís XIII i fet ampliar per ordre de Lluís XIV. La més famosa de les estances és el Saló dels Miralls. Lluís XIV va deixar París i va decidir construir Versalles,com una petita ciutat allunyada dels problemes.











2. Palau de la monarquia francesa, Versalles esdevé el principal emblema de l’absolutisme, construït per ordre de Lluís XIV.3. Aquesta superioritat de l'home queda evidenciada des de que el Rei concebeix Verselles, ja que li ordena a Lluís Le Vaunx la construcció d'una edificació realment enorme:

Més de 600 metres dellarg.
Àrea de jardins de 800 hectàrees = 37.000 acres (1 acre=4046 m2). Disseny dels jardins fet per l'arquitecte André Le Notre.
Edifici Palau: 67.000 m2.

4. Quan ens referim al palau deVersalles, el primer que ens ve a la ment són els seus esplendorosos JARDINS. Llavors, si els observem detingudament, ens adonarem que tots aquells petits sectors que conformen tot el conjunt de jardinsestan disposats al voltant d'un eix longitudinal que s'estén des de l'Avinguda de París fins les muntanyes (imatge 1), el qual correspon al sentit est-oest en el que es desplaça al Sol. Això no és al'atzar, ja que està directament relacionat amb la concepció filosòfica del rei Sol (Lluís XIV) com a centre de l'Univers, eix de totes les coses, inclòs el propi Sol, que va a girar al seu voltant.

Peraquest motiu que el llarguíssim eix longitudinal que travessa el Palau de Versalles va a convertir-lo en un punt focal de totes les perspectives, tant de la vista des de la ciutat, com la que ve desdels jardins. "L'eix longitudinal que constitueix el recorregut porta al visitant cap a la seva meta: l'experiència de l'espai infinit".










6. El palau de Versalles és un bloc...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • versalles
  • VERSALLES
  • Versalles
  • Versalles
  • versalles
  • versalles
  • Tratado De Versalles
  • Tratado de versalles

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS