Vestimenta a l'Edat Mitjana

Páginas: 2 (473 palabras) Publicado: 25 de marzo de 2013

LITERATURA UNIVERSAL: Com vestien a l’Edat Medieval?

A l’edat medieval, les persones utilitzaven més tipus de teixits a part del lli o la seda, tals com la llana.
A l’edat medieval lespersones portaven túniques. A Espanya s’observaven moltes varietats i moltes tenien nom d’origen àrab. El mutebag era ajustada sense mànigues en canvi el mofarage tenia una obertura des de la cintura deixantles cames al descobert. Les prendes es decoraven amb tires sobre els punys, les mànigues i les espatlles. Un mateix vestit podia estar fet de diferents colors de tela. Els teixits eren decorats ambpetits dissenys que ocupaven tota la tela.
També es van desenvolupar una gran varietat de mantells fets de pells, les més comuns eren de conill, de xai i de mostela. El mantell pesat és el queutilitzaven per estar fora de casa, o bé per sortir a donar un vol, a caçar... i el mantell lleuger s’utilitzava per estar-se dins de casa.
Per dormir, tant l’home com la dona, fan servir un tipus de robaanomenat Kames. La roba interior masculina es compon de camisa i calçons curts que cobria la túnica. També se servien de calces, una mena de mitges de tela. La dona vesteix camisa o Kames, i sobreaquesta la túnica o almeixia recollida a la cintura per facilitar el treball.

Per sortir de casa, la dona porta un mantell o una mena de sac que li cobreixi el cap en senyal de modèstia, en canvi siestà a casa, utilitza l’alfaime o la toca. La dona casada portarà sempre el cap recollit.










MOTS:
Brial: Vestit de seda o de tela rica usat per les dones a l’edat mitjana, el qual,lligat a la cintura, baixava fins als peus. Faldó de seda o d’una altra tela que portaven els homes d’armes des de la cintura fins prop dels genolls.
Claça: Pantaló.
Cilici: Camisa aspra, cinyellde cerres o de cadenetes de ferro, portats damunt la pell per esperit de mortificació.
Cotes de burrell:
Ermini: Mamífer carnívor de la família dels mustèlids, de pelatge blanc a l’hivern, llevat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La publicitat a l’edat mitjana.
  • Espanya a l'edat mitjana
  • Musica. l'edat mitjana
  • Esquema de l'edat mitjana
  • De l'edat mitjana a l'edat moderna
  • Història de la música: dels inicis a l'edat mitjana
  • Escriptura llatina a l'edat mitjana
  • la dona a l'edat mitjana

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS