Vict Ria De Samotr Cia

Páginas: 3 (520 palabras) Publicado: 8 de abril de 2015
Victòria de Samotràcia
1. Fitxa tècnica
Títol: Victòria de Samotràcia
Autor: atribuïda a Pitòcrit de Rodes encara que hi ha qui considera que és d’autor desconegut
Cronologia: 200-190 aCTècnica/material: talla/marbre de Paros
Mides: 2,45m d’alçada
Estil: grec hel·lenístic
Tipologia: figura femenina alada i dempeus a la qual li falten el cap i els dos braços (exempta)
Tema: mitològic icommemoratiu.
Localització: Musée du Louvre (París)
2. Context històric o cultural
Cal emmarcar la Victòria de Samotràcia dins el període hel·lenístic grec (III al II aC) on hi havia tres grans escoles:Pèrgam, Tralles i Rodes (a la qual pertany).
Inicialment es creia que l’obra havia estat encarregada pel rei de Macedònia per commemorar el triomf naval a Salamina de Xipre sobre la flota de Ptolomeu ISoter.
Tanmateix, estudis posteriors han considerat que l’escultura va ser donada pels habitants de Rodes al santuari dels Cabirs a l’illa de Samotràcia amb motiu d’una gran victòria naval.
L’esculturaes va descobrir el 1863 a l’illa de Samotràcia per Champoiseau, vicecònsol francès i arqueòleg aficionat. En el seu emplaçament original es trobava sobre un pedestal amb forma de proa de vaixell.Fèlic Ravaisson la va restaurar entre 1879 i 1884 i actualment es troba al Louvre.
3. Anàlisi formal
És una escultura exempta (li podem donar la volta), multifacial (moltes perspectives), construïda apartir d’un sol bloc de pedra.
És molt espectacular el grau de detall i de realisme que va assolir: primerament pel dinamisme, la principal característica de la obra. El moviment és degut al contrapèscompositiu que formen les ales de l’esquena i la cama dreta avançada, que remarca la intencionalitat de la figura d’anar endavant.
Segonament, les corves i els plecs de la roba mullada utilitzant latècnica dels “draps molls”. Gràcies a aquest recurs que imita la sensació que provoca l’aigua molla en la roba, l’escultor reflecteix la sensació de moviment d’anar contra el vent i fa més visible...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Vict Ria De Samotr Cia
  • Ciao
  • Ciao
  • CIA-
  • Ciao
  • Ciao
  • CÍA
  • Ciao

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS