Vigotsky

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (271 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 1 de noviembre de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
Lev Semiónovich Vygostky (1896-1934) Era Rus, el segon fill d’una família de 8 germans.
Al 1915 va escriure un assaig sobre Hamlet.
Psicòleg jueu, un dels mésdestacats teòrics de la psicologia del desenvolupament, fundador de la Psicologia històric-cultural.
Crea un laboratori de psicologia per estudiar els nen alsjardins infantils ja que presentaven regressions en els seus aprenentatges, d’aquí obté material fonamental per el seu llibre “Psicologia pedagògica” 1926.
Al 1925,Vigotsky crea un laboratori de psicologia per la infància anormal, transformada més tard en el Institut de Defectologia Experimental de la Comissaria del Poble perl’Educació.
Vygostky era un lector de Freud, Piaget, Wolfang, Stren, Gesen…
Psicologia del joc
De Vygotsky es menys coneguda la investigació sobre el joc i els jocsdels nens. Mitjançant el joc elaborant un significat abstracte, separat dels objectes del món,, això ajuda al desenvolupament de les funcions mental superiors.Exemple: Un nen vol cavalcar sobre un cavall i no pot, si el nen tingues menys de 3 anys podria potser plorar i enfadar-se, però cap als 3 anys la imaginació es unaforma nova, i sorgeix de l’acció. Agafa una vara i es puja a sobre fent veure que cavalca.
El joc es una etapa de transició , es converteix en pivot per extraure elsignificat del cavall des de un cavall real, això determina la relació del nen amb la realitat.
Un altre aspecte del joc segons Vygostky es refereix aldesenvolupament de regles socials, per exemple el nen que juga a “cases” i adopta els diferents papers dels membres de la família, els nens així adquireixen regles socials.
tracking img