VIOLENCIA DE GENERO

Páginas: 3 (556 palabras) Publicado: 19 de marzo de 2013
VIOLENCIA DE GÈNERE

La violència de gènere és la violència que s’exerceix a les dones per el simple fet de ser-ho. Aquesta violència és conseqüència de la històrica posició de la dona en lafamília patriarcal, subordinada al home. La violència contra la dona presenta nombroses cares que van des de la discriminació i el menyspreu fins l’agressió física o psicològica i l’assassinat. És produeixen diferents àmbits: familiar,laboral, formatiu..., adquireix especial dramatisme en el àmbit de parella i domèstic, en el que anualment les dones són assassinades en mans de les seves parelles.Habitualment es justifica i es tracta de donar explicacions aquest tipus de violència amb aquestes explicacions:
-Característiques personals del agressor (Trastorn mental, adicions)
-Característiques dela víctima( masoquisme, o la pròpia naturalesa de la dona que “el busca, el provoca, es manipuladora...)
-Circumstancies externes ( estrés laboral, problemes econòmics)
- Es gelós
- La incapacitatdel agressor alhora de controlar els seus impulsos
Aquells homes que son alcohòlics i maltracten a les seves dones, no tenen problemes o baralles amb altres homes. L’estrès laboral o de qualsevoltipus afecta realment a molta gent siguin homes o dones i no tots es tornen violents amb la seva parella. En el fons aquestes justificacions es fan per reduir la responsabilitat i la culpa delagressor.

Tipus de violència

-Física: La violència física és aquella que pot ser intuïda pels altres, que habitualment deixa empremtes externes. És refereix a empentes, mossegades, cops de peu, cops depuny,etc. Causats amb les mans, algun objecte o arma. És la mes visible i la mes reconeguda socialment i jurídicament, en relació fundamentalment amb la violència psicològica.
-Psicològica: Laviolència psíquica suposa: amenaces, insults,humiliacions, menyspreu cap a la dona de valoritzant el seu treball, les seves opinions,etc. Implica una manipulació en la que inclòs la indiferència o el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Violencia De Género
  • violencia de género
  • VIOLENCIA DE GENERO
  • Violencia de Genero
  • Violencia de Genero
  • Violencia en genero
  • Violencia De Genero
  • violencia de genero

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS