Vocabulari História Antic Règim

Páginas: 4 (987 palabras) Publicado: 12 de noviembre de 2012
Antic Règim: Va ser una organització política, econòmica i social existent a Europa després del període feudal i anteriorment a les revolucions burgeses. Els revolucionaris francesos van alçar-se pereliminar el sistema de govern de monarquia absoluta que imposaba Lluis XVI.

Règim Senyorial: Sistema preponderant en l'economia de l'Antic Règim, heredat de l'Edat Mitjana, caracteritzat per lapropietat senyorial, el manteniment de la “servitud” i el pagament dels drets feudals. A la fi de l'Antic Règim, era molt diferent segons la zona d'Europa: a Anglaterra o els Països Baixos, estava moltdebilitat i la majoria dels pagesos eren lliures; a l'Europa mediterrània, els drets senyorials eren vigents, però els pagesos eren lliures; a l'Europa central i oriental continuava plenament vigentla servitud.

Societat estamental: Es tracta d'una societat de tipus aristocràtic, on una minoria, la noblesa i l'alt clergat (estaments privilegiats), bé com a governants, magistrats, granspropietaris o bé monopolitzant els alts càrrecs militars, eclesiàstics o polítics. Per altra banda, hi eren els ciutadans, pagesos, agricultors… (no privilegiats) que eren tota la gran majoria de la poblaciórestant.
Cada estament tenia una condició jurídica diferent, cosa que comportava una gran desigualtat social i legal entre els individus.

Il·lustració: Moviment intel·lectual europeu, centrat enel període comprès entre la segona revolució anglesa del 1688 i la revolució francesa del 1789, caracteritzat pel racionalisme utilitarista propi de la classe burgesa en la seva etapa ascendent delluita per la consecució de l'hegemonia estructural del mode de producció capitalista i per la presa del poder polític, i de conformació de la seva ideologia com a dominant.
Es proposava d'il·luminarla humanitat amb les llums de la raó, considerada aquesta com un instrument més per a adquirir que no pas per a posseir.

Noblesa: Era el segon estament. Era una minoria dins la població. Les seves...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Vocabulario historia del antiguo régimen
  • Antic Règim
  • Antic Règim
  • ANTIC REGIM
  • Antic Regim
  • Antic Règim
  • la crisi de l antic regim
  • antic règim (valencià)

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS