Vocabulari

Páginas: 7 (1672 palabras) Publicado: 29 de septiembre de 2014
RELIGIÓ:
VOCABULARI:

Agnostisme:

Aquest terme és inventat per Thomas Henry en el 1869, el qual es diferencia les idee dels metafísics que deien de poder provar l’existència de Déu o sostenien la racionalitat de la fe.
En general, suposa l’afirmació que no cal creure en allò del que no hi ha suficients proves.


Ateisme:

És nega a l’existéncia de cap Déu (creu en Déu) o que és unconcepte sense sentit.
El seu aspecte pràctic coincideix amb la indiferència religiosa i que per tan no fan cap tipus de ritu o creéncia en Déu.
Aquest Ateisme es desarrotlla durant l’època Contemporania, sobretot gràcies als tres filòsofs de la sospita: Marx, Freud i Nietzche.






Dualisme:

El dualisme creu amb l’origen de l’univers on es pot trovar dues substàcies bàsiques o dosdéus. Aquets déus poden ser un femení i l’altre masculí o sinò un de bó i l’altre el dolent (Déu i el Dimoni).
A més a més també tenim un dualisme filòsofic que ens proposa que l’èsser humà té una part física com per exemple el cos i després una part mental o espiritual que és l’ànima.


Deisme:
És una creènça religiosa la qual creu en una Déu que és el creador de tot. Aquets no ho veuencom una revelació, sinó tal i com ho atmet la raó de la natura.
És una forma d’entendre la relació entre Déu i el món. Déu es veu com el creador i legislador de l’univers, el que dóna l’impuls inicial de moviment.



Déu:
També anomenat divinitat és un èsser superior a tot el qual es abstracte, el qual representa allò sagrat. Sovint és considerat el creador i se li dóna caràcter de persona idel qual depenen les normes de moralitat. 
Hi han religions Monoteistes les quals només tenen un Deú o les Politeistes que tenen més d’un.
En la tradició judeocristiana, ser personal, absolut  i trascendent, infinit  i infinitament perfecte, creador de l’univers, omnipoten i omniscent.

Creencia:

És l'estat de la ment en què un individu té com a veritable el coneixement o l'experiènciaque té sobre un succés o cosa; quan s'objectiva, el contingut de la creença conté una proposició lògica, i pot expressar-se mitjançant un enunciat lingüístic.


Religió:
És el conjunt de creences i pràctiques comunes d'un grup de persones. Aquestes persones poden creure en un únic creador que serien les religions monoteistes o en varis que son les politeistes.
Hi ha diferents tipus dereligions: Indús, Islàmiques, Cristina, Jueva, etc.




Esperit:
És una entitat no material de l’èsser humà que segons algunes religions o creenes, aquest esperit se’l denomina com ànima.
Aquestes creences diuen que tota persona te un cos material i també tenen una ànima que la qual sempre es imortal i que no es pot veure.

Màgia:
Aquesta paraula significa “Qualitat sobrenatural” .
És l'arto ciència oculta amb què es pretén produir, fen servir certs actes o paraules, o amb la intervenció d'éssers imaginables, resultats contraris a les lleis naturals.

Misteri:
ES defineix com algo molt difícil d’entendre alguna cosa estranya i inexplicable de comprendre o descobrir per l'ocult que està .
Messianisme:
És una tendència d’una   ideologia que es relaciona amb una particularinterpretació de la història on un grup de creients serà originada per l'arribada d'un heroi, al que correspon l'establiment d'un nou ordre que donarà oriígen al món utòpic.
Nihilisme:
És un estat d’un individu o societat en que no es dóna fe a cap valor, Nietzche ho definia com la desvalorització dels valors suprems.
Aquesta paraula també té un sentit pràctic on es refereix al nihilisme alhorade destruir àntics valors i així construir-ne de nous. Els nihilistes poden creure aquestes tres coses:
Que no existeix cap finalitat o propòsit superior. Només hi ha el no-res.
Que la realitat que experimentem els humans no existeix tal com la veiem.
Que la realitat no es pot conèixer ; per tant, intentar entendre-la serà inútil .
Profetisme:
Fenomen consistent en comunicar als homes la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Vocabulario
  • Vocabulario
  • vocabulario
  • Vocabulario
  • Vocabulario
  • Vocabulario
  • Vocabulario
  • Vocabulario

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS