Vocabulario Biologia 1 Bachillerato

Páginas: 46 (11482 palabras) Publicado: 14 de marzo de 2013
BIOLOGIA 1 (Biocontext)

A

A favor de gradient (T-4; pg 129): A la membrana mitocondrial hi ha 12 tipus de transportadors, alguns dels quals contransporten protons a favor de gradient (és a dir, que perden energia del gradient de protons i, per tant, fan que es generi menys ATP a partir d'una mateixa quantitat d'NADH) i algun (com l'ornitina, el cicle de la urea) en contra de gradient(genera ATP!!!).
Absorció (T-3; pg 95): Captació, per part de les cèl·lules de l'aparell digestiu, de les molècules orgàniques senzilles procedents de la digestió de l'aliment.
Àcid (T-1; pg 23): Compost químic que és capaç de donar ions d'hidrogen o protons (H+) a una base i que, en conseqüència, és capaç de neutralitzar les bases per a formar sals.
Àcid gras (T-1; pg 26): Àcidcarboxílic de molècula lineal, ramificada o alifàtica, saturada o insaturada, present en els greixos, ceres i altres lípids, de fórmula general Cn H2n + 1 COOH.
Àcid nucleic (T-1; pg 27): Polinucleòtid de desoxiribosa o de ribosa implicat en l'emmagatzematge, la transferència o l'expressió de la informació genètica dels éssers vius i dels virus.
Acromegàlia (T-4; pg 146): Creixement desproporcionatdels ossos del crani, dels ossos facials i de la mandíbula, de les mans i els peus.
Acondroplàsia (T-4; pg 146): Defecte congènit i hereditari caracteritzat per una manca de creixement dels ossos en longitud, conjuntament amb un engruixement del periosti (nanisme).
Acrosoma (T-5; pg 166): Estructura que es troba a la part anterior del cao dels espermatozoides dels animals, embolcallantparcialment el nucli, i que conté enzims hidrolítics, com el que facilita la penetració de l'espermatozoide dins l'oòcit madur.
Adaptació al medi aeri (T-3; pg 112): En el medi aeri, el desplaçament sobre terra, és més important tenir uns músculs prou forts que una forma aerodinàmica. Ex: cangur
Adaptació al vol (T-3; pg 113): La capacitat de volar de les aus és el resultat de latransformació de les extremitats en ales.
Aigua (T-1; pg 24): Líquid transparent, inodor, insípid, compost d'hidrogen i oxigen, de formula H20, que fon a 0ºC i bull a 100ºC, el qual, en estat més o menys pur, constitueix la pluja, mars, oceans, rius, etc.
Al·lantoides (T-5; pg 176): És una extensió del sac vitel·lí que forma part del cordó umbilical i, més endavant, de la bufeta urinària de l'embrió.Al·lelomorfisme múltiple (T-6; pg 213): Molts gens presenten més de dos al·lels. Ex: Grup sanguini.
Al·lel (T-6; pg 210): Les diferents “alternatives” (originades per mutació) que pot codificar un gen per a un mateix caràcter s'anomenen al·lels.
Al·lel dominant (T-6; pg 210): És la condició per la qual un membre d'un parell al·lèlic es manifesta en el fenotip d'un individu excloentl'expressió de l'altre al·lel.
Al·el recessiu (T-6; pg 210): És el terme aplicat al membre d'un par al·lèlic impossibilitat de manifestar-se quan l'al·lel dominant està present.
Ala (T-3; pg 113): Extremitat toràcica dels ocells que, juntament amb una altra d'igual, els servig generalment per volar.
Albúmia (T-6; pg 207): Representa el 50% del total de la proteïna plasmàtica. Actua com atransportador específic de diverses substàncies (com ara àcids grassos), ajuda a regular el PH i a controlar el volum de líquid dels vasos sanguinis.
Aleta (T-3; pg 111): Apèndix membranós que presenta els peixos i altres animals aquàtics en nombre variable, mitjançant el qual es mouen dins l'aigua.
Alga (T-2; pg 76): Són organismes eucariòtics, fotosintetitzadors, de colors diversos quepoden ser unicel·lulars o pluricel·lulars i que viuen en el medi aquàtic. (Pertanyen al regne dels protoctists).
Amfibi (T.3; pg 89): Que pot viure en l'aigua i en la terra.
Amino (T-1; pg 23): Forma prefixada del mot amina, que indica la presència en una molècula orgàncica del grup funcional NH2, unit a un radical no àcid.
Aminoàcid essencial (T-6; pg 204): Aminoàcid que no és...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Biologia tema 1 bachillerato
  • Examen de biología 1 bachillerato
  • Biología 1 Bachillerato Sep
  • Resumen Biología Bachillerato, Tema 1
  • Guia De Biologia 1 3Er. Semestre Bachillerato
  • VOCABULARIO BIOLOGIA
  • Vocabulario De Biología
  • vocabulario de biologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS