Voleibol

Páginas: 2 (364 palabras) Publicado: 26 de abril de 2014
 EL VOLEIBOL

DEFINICIÓ

El voleibol o "vòlei" és un esport d'equip que consisteix en fer passar la pilota al camp contrari per damunt d'una xarxacol·locada transversalment al mig de la pista, principalment mitjançant les mans, encara que les regles també permeten fer-ho amb qualsevol altra part del cos. La pilota pot ser tocada o impulsada amb copsnets, però no pot ser aturada, subjectada, retinguda o acompanyada. Per anotar punt, cal aconseguir que la pilota toqui el terra dins del terreny de joc de l'equip rival, respectant el reglament.Història

L'estatunidenc William G. Morgan, professor d'Educació Física, va inventar el voleibol el 9 de febrer de 1895 amb el nom de mintonette que més tard es va canviar pel nom de voleibol. LaFederació Internacional de Voleibol es va fundar el 1947, i els Campionats del Món van començar el 1952. El voleibol ha estat esport olímpic des de 1964 a les Olimpíades de Tòquio.

A Catalunya elvoleibol es practica des de l'any 1920 a les platges catalanes, i la Federació Catalana de Voleibol es va crear el 1959.

Tècniques

La tècnica del voleibol és molt específica i la precisió ésimprescindible per poder dominar el joc.La tècnica consisteix en la realització correcta dels gestos tècnics propis de l'esport.

Defensa

Toc d'avantbraços: s'utilitza per rebre la pilota després delservei o d'una rematada. Acostuma a ser el primer toc de l'equip i consisteix a tocar la pilota amb els avantbraços per elevar-la i passar-la al colocador.
Bloqueig, és l'acció que fan els jugadorsprop de la xarxa de l'equip contrari per parar l'atac. Consisteix en saltar i aixecar les mans per intentar parar completament el remat i que "reboti" a l'altre camp fent punt directe o bé, elbloqueig defensiu,que serveix per parar la intensitat del remat i que vagi a parar al teu camp.

En el cas del VOLEIBOL, hi distingim tres tècniques principals, que
posteriorment veurem com es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El voleibol
  • El Voleibol
  • Voleibol
  • El Voleibol
  • voleibol
  • voleibol
  • Voleibol
  • voleibol

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS