werther

Páginas: 12 (2760 palabras) Publicado: 15 de abril de 2014
WERTHER.

Comprensió i interpretació de l’obra
Seguiment de la lectura…
Llibre primer:
Cartes del 4 de maig al 10 de setembre de 1771

1. Identifica el remitent i el destinatari de les quaranta cartes que configuren la primera part de l’obra. Absolutament totes s’adrecen al seu amic Wilhelm? Creus que tots els fragments es poden considerar cartes? Per què?
El remitent és Werther i eldestinatari és Wilhem. Totes estàn adreçades al seu amic. Algunes, ames de carta, és un diari on explica el que li passa.
2. Quin període de temps abracen? Relaciona la resposta amb l’afirmació següent “les narracions epistolars permeten fer salts i el·lipsis en el temps sense trencar amb la versemblança, tot i que requereixen més implicació per part dels lectors”.
Del maig del 1771 fins al 20 dedesembre del 1772.
3. Què sabem de la família de Werther, especialment de la seva mare? Què en pots deduir? Què més saps de Werther: estudis, professió, ingressos, classe social, amics...?
Werther és de classe burgesa però rep una educació molt senzilla en la que ell respecta a tothom, la seva classe social és alta però treballa com a pintor. Té pocs amics, però bons.
4. De què fuig inicialmentWerther? Qui és la Leonora? Quina història amorosa tràgica persegueix Werther?
Va fugir perquè és sentia culpable per haver enganyat a Leonora amb la seva germana. Leonora era la noia que estava enamorada de Werther.
5. Quina relació té Werther amb la gent senzilla? Per què? I amb els nens i la infantesa? Sabries argumentar les teves apreciacions?
Li agrada relacionar-se amb la gent senzillaperquè ell està acostumat a tenir coses materials però poc amor dels seus pares. Li agrada molt els nens perquè li agrada veure la seva innocència.
6. Com se’ns presenta Charlotte S o Lotte a la primera part? Què saps de la seva família? Com la caracteritza Werther en la primera escena en què apareix?creus que l’ideal dona- mare o mare- verge es manté al llarg de la novel·la? Per què?
Es presentacom la persona més estimada.
La mare de la Lotte és morta i encarrega a Lotte que cuidi a tota la família i que es comporti com una mare.
En una persona que s’ha convertit en una autèntica mare i ha estat sempre treballan però no per això ha perdut la seva alegria i les seves ganes de viure.
7. Recull les idees que Werther, aquí alter ego de Goethe, expressa sobre l’art arran del dibuix i dela pintura. Werther mitjançant el dibuix i la pintura expressa els seus sentiments i dóna pas a la seva manera de pensar. Crec que la intenció de l’autor es dóna a entendre al món el que està disposat a fer pel seu amor.
8. Fixa’t que ja des de bon començament es fa referència a la idea del suïcidi. Amb quina intenció creus que ho fa l’autor i per què? Saps el nom d’aquesta tècnica narrativa?9. Busca tot allò que et pugi ajudar a deduir la relació del protagonista amb la natura. Quins elements de la naturalesa es descriuen? Com s’ho fa l’autor perquè el lector s’adoni de la comunió dels sentiments del protagonista amb la naturalesa que l’envolta?
La seva il·lusió és instal·lar-se en qualsevol lloc apartat i construir una cabanya. Al final troba un lloc dalt d’un turó on enfilaun caminet on et porta al poble, des de allí es pot veure tota la vall. Aquests indrets l’omplen de pau i és on ell es pot inspirar pels seus treballs.
10. Explica el sentit metafòric que Werther atribueix a la natura quan veu com un santuari sagrat. Fixa’t en tots aquells detalls elements de la naturalesa destacats (tempesta, arbres, til·lers, font, verdures, pèsols....) i contrasta’ls amb laimatge de la natura que es desprèn d’un jardí neoclàssic. Què en dedueixes?
És com un cor jove que està bojament enamorat d’una noia i que inverteix tot el seu esforç en conquistar-la, i li recomana que primer faci altres coses més interessants i què la conquista a la noia ho faci a les hores que no tingui feina.
Llibre segon:
Cartes del 20d’ocubre de 1771 al 6 de desembre de 1772

11....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Werther
  • Werther
  • Werther
  • Werther
  • werther
  • werther
  • Werther
  • Werther

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS