windows

Páginas: 20 (4982 palabras) Publicado: 20 de noviembre de 2014
Els sistemes operatius windows
Història breu del MS-DOS
La història comença el 1981, amb la compra per part de Microsoft, d'un sistema operatiu anomenat QDOS, que després de realitzar unes poques modificacions, es converteix en la primera versió del sistema operatiu de Microsoft MS-DOS 1.0 (MicroSoft Disk Operating System)
A partir d'aquí, se succeeixen una sèrie de modificacions del sistemaoperatiu, fins arribar a la versió 7.1, a partir de la qual MS-DOS deixa d'existir com a tal i es converteix en una part integrada del sistema operatiu Windows.
Aquesta primera versió de MS-​​DOS suportava 16 Kb de memòria RAM, disquets de 5,25 polzades d'una sola cara de 160 Kb i incloïa ja 22 ordres més d'incloure ja l'intèrpret d'ordres COMMAND.COM. I controlar arxius amb extensió .com i.exe.
Versions
Entre les versions o evolucions del Sistema operatiu DOS, es troben:
PC DOS 1.0 - Alliberat el 1981 com a complement al IBM-PC. Primera versió de DOS. Suporta 16 Kb de memòria RAM, disquets de 5,25 polzades d'una sola cara de 160 Kb. 22 ordres. Permet arxius amb extensió .com i .exe. Incorpora l'intèrpret d'ordres COMMAND.COM.
PC DOS 1.1 - Corregits molts errors, suporta disquetsde doble densitat.
El 1982, apareix la versió 1.25, amb la qual s'afegeix suport per a disquets de doble cara.
No és fins l'any següent, 1983, quan el sistema comença a tenir més funcionalitat, amb la seva versió 2.0, que afegeix suport a discs durs IBM de 10 MB, i la possibilitat de lectura-escriptura del disquet de 5.25 "amb capacitat de 360Kb .
En la versió 2.11 del mateix any 1983,s'afegeixen nous caràcters de teclat.
El 1984, Microsoft llançaria la seva versió 3.0 de MS-​​DOS, i és llavors quan s'afegeix suport per a discos d'alta densitat de 1.2MB i possibilitat d'instal · lar un disc dur amb un màxim de 32MB.
En aquest mateix any, s'afegiria a la versió 3.1 el suport per a xarxes Microsoft.
No és fins a 3 anys més tard, el 1987, quan es llança la versió 3.3 amb suportper als coneguts i actuals disquets de 3,5 ", i es permet utilitzar discos durs més grans de 32 MB.
És en 1988 quan Microsoft treu al mercat la seva versió 4.0 i amb ella el suport per memòria XMS i la possibilitat d'incloure discs durs de fins a 2GB, cal destacar que aquesta versió va ser la major catàstrofe realitzada per l'empresa, ja que estava plena d'errors . això es va arreglar el 1989 ambel llançament de la versió 4.01 que arreglava tots aquests problemes i fallos.1
Un dels avenços més rellevants de la història de MS-DOS, és el pas en 1991 de la versió 4.01 a la versió 5.0, en què DOS, és capaç ja de carregar programes en la part de la memòria alta del sistema utilitzant la memòria superior (dels 640Kb als 1024Kb). En la versió 5.0 s'afegeix el programador BASIC i el famóseditor EDIT. També es van afegir les utilitats Undelete (Recuperació de fitxers esborrats), FDISK (Administració de particions) i una utilitat per fer funcionar els programes dissenyats per a versions anteriors de MS-DOS, anomenada SETVER. És a finals de 1992 quan es resolen uns problemes amb Undelete i chkdsk en la versió 5.0A.
Mecanismes de control i distribució de treball
El MS-DOS és un sistemaoperatiu monousuari i monotasca, en complir aquestes dues condicions esmentades el processador està en cada moment en exclusivitat a l'execució d'un procés, de manera que la planificació del processador és simple i es dedica a l'únic procés actiu que pugui haver en un moment donat.
El MS-DOS conté cinc elements fonamentals, per al control i distribució de processos:
La ROM-BIOS.- Programa degestió d'entrada i sortida entre el Sistema Operatiu i els dispositius bàsics de l'ordinador.
La IO.SYS.- Són un conjunt d'instruccions per a la transferència d'entrada / sortida des perifèrics a memòria. Prepara el sistema en l'arrencada i conté drivers de dispositiu residents.
MSDOS.SYS.- És el nucli de MS-DOS, en què figuren instruccions per control dels disquets. És un programa que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Windows
  • WINDOWS
  • Windows
  • Windows
  • windows
  • Windows
  • Windows
  • Windows

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS