Xarxes Cristalines

Páginas: 4 (890 palabras) Publicado: 12 de enero de 2013
XARXES
CRISTAL·LINES



INTRODUCCIÓ

La cristal · lografia és la ciència que es dedica a l'estudi i resolució d'estructures cristal · lines. La majoria dels minerals adopten formes cristal ·lines quan es formen en condicions favorables. La cristal · lografia és l'estudi del creixement, la forma i la geometria d'aquests cristalls.
La disposició dels àtoms en un cristall pot conèixer perdifracció dels raigs X. La química cristal · logràfica estudia la relació entre la composició química, la disposició dels àtoms i les forces d'enllaç entre aquests. Aquesta relació determina lespropietats físiques i químiques dels minerals.
Un material cristal · lí és aquell en el qual els àtoms s'estructuren en xarxes basades en la repetició tridimensional dels seus components. A l'estructuraque es repeteix s'anomena cel·la unitat. Els cristalls es classifiquen segons les propietats de simetria de la cel·la unitat. Aquestes propietats son les que caracteritzen el material, és a dir, ambl'estudi de la cel·la unitat podem determinar les propietats que té tot el material

FONAMENTS TEÒRICS

Hi ha set sistemes cristal · lins que són: cúbic, tetragonal, ortorrómbico, romboèdric,hexagonal, monoclínic i triclínic.Nosaltres estudiarem el cubic. Dins d'aquests sistemes cristal · lins hi ha quatre tipus possibles de número unitat: simple, centrada, centrada en les cares(FCC) i centradaen les bases(BCC). La cel·la unitat és la menor subdivisió d'una xarxa que reté les característiques generals de tota la retícula.

Difracció:
El mecanisme responsable de l'atenuació de laradiació X en incidir aquesta sobre la matèria és la dispersió, que consisteix en el desviament de la direcció original de propagació del fotó
Els fenòmens de difracció es produeixen cada vegada que lallum passa a través d'una
estructura periòdica que posseeix característiques que es repeteixen regularment o
quan la llum és reflectida per una estructura d'aquesta classe. Perquè la difracció...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • xarxes
  • Xarxes
  • El estado cristalino
  • Cristalinos
  • El cristalino
  • Cristalinidad
  • Cristalino
  • Cristalino

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS