xdxddddd

Páginas: 7 (1619 palabras) Publicado: 6 de enero de 2015
Components d’una central hidroelèctrica
Els elements mes característics són:
-La presa
-Els conductes d’aigua
-La sala de màquines
-Els transformadors
-El parc de distribució
La presa
És una construcció, que s’aixeca sobre la llera del riu i és perpendicular a la seva direcció i té la finalitat de retenir l’aigua per tal d’elevar-ne el nivell i formar un embassament.
Tipus de preses:Preses de gravetat: La força de l’aigua emmagatzemada és contrarestada amb el mateix pes de la presa. El perfil transversal és triangular.
Preses de volta o d’arc senzill: La planta de la presa forma un arc i transmet les forces que provoquen la contenció de l’aigua.
Els conductes d’aigua
La majoria de preses també tenen la funció de regular el cabal dels rius així que han de permetrel’evacuació de l’aigua sense necessitat de passar per les turbines per això utilitzen sobreeixidors equipats amb comportes, i a peu de presa es construeixen uns elements esmorteïdors de l’energia adquirida per l’aigua quan cau. Al fons de la presa hi ha els desguassos que permeten el buidatge del pantà.
La sala de màquines
A la sala de màquines hi ha màquines motrius de la central, els anomenats grupsturboalternadors.
Transformadors i parcs de distribució
Per elevar la tensió a un valor adequat per al seu transport als centres consumidors s’utilitzen els transformadors. Amb aquesta elevació de tensió s’eviten pèrdues d’energia. En el parc de distribució, la central es connecta a la xarxa de transport.
Centrals de bombeig
Les centrals de bombeig són instal·lacions que tenen la finalitat deracionalitzar la producció d’energia elèctrica a la demanda existent.

Centrals hidroelèctriques i el medi ambient
Avantatges:
No emeten partícules contaminants a l’atmosfera i no generen residus directes
L’efecte regulador del cabal del riu pot evitar inundacions en cas de crescudes sobtades i també n’assegura un cabal mínim en cas de sequera.
Inconvenients:
Pèrdua de terrenys fèrtils ipoblacions que són cobertes per l’aigua.
Alteració del cabal dels rius i problemes d’erosió
Canvis en el clima en els ecosistemes on es realitzen els embassaments
Modificació de la vegetació

Centrals termoelèctriques convencionals
Les centrals termoelèctriques convencionals ( o tèrmiques) generen energia elèctrica a partir de l’energia tèrmica produïda per la combustió de carbó, fuel o gasnatural.
Totes les centrals termoelèctriques convencionals funcionen de manera similar: el combustible es crema en una caldera per obtenir vapor d’aigua, que acciona una turbina de vapor solidària al rotor d’un alternador.
Components d’una central termoelèctrica
Els elements característics d’una central termoelèctrica són :
-El magatzem de combustible
-La caldera
-Les turbines
-Elcondensador
-La torre de refrigeració
-La xemeneia
-L’equip elèctric principal
-Les sales de tractament de l’aigua d’alimentació
Si el combustible utilitzat és el carbó, la central té un dipòsit que permet disposar d’una reserva permanent. El carbó passa a un molí on es tritura en forma de pols fina per facilitar-ne la combustió. Del molí es enviat als cremadors de la caldera mitjançant corrents ambaire preescalfat.
Si es fuel, s’emmagatzema en grans dipòsits que tenen reserva per a un o dos mesos. El fuel és preescalfat perquè fluïdiqui i després s’injecta als cremadors.
Si s’utilitza gas natural, normalment arriba a la central en gasoductes a alta pressió i es condueix a una estació reductora de pressió, on s’adequa a les característiques de funcionament dels cremadors.
Les centralsque estan dissenyades per utilitzar diferents combustibles, per exemple carbó i gas natural, s’anomenen termoelèctriques mixtes.
Caldera
Les calderes de radiació transmeten l’energia calorífica per radiació.
Els reescalfadors són les parts de la caldera destinades a eliminar les petites gotes d’aigua que acompanyen el vapor, convertint-lo en vapor sec.
Els economitzadors i preescalfadors...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS