Característiques del darwinisme

Páginas: 3 (554 palabras) Publicado: 3 de junio de 2014
Característiques del darwinisme

La variabilitat de la descendència: la majoria de les petites diferències o variacions entre els individus d’una mateixa espècie són heretables.

La lluita perla supervivència: Els organismes tendeixen a procrear el major nombre possible de descendents, però els recursos del medi són limitats, així, entre els membres d’una espècie, s’inicia una lluita perla supervivència.

La selecció natural: en aquesta lluita per la supervivència, alguns individus tindran més èxit que altres. Aquells que presentin variacions favorables sobreviuran, es reproduirani deixaran més descendents que els que tenen variacions menys favorables.

L’evolució es produeix per un canvi gradual en l’estructura genètica de les poblacions.

Si les condicions ambientals esmantenen, les variacions favorables aniran sent més abundants cada generació, i les menys favorables, aniran desapareixent. Així, de manera contínua i gradual, l’espècie canvia.

Segons Darwin:1. Entre els conills silvestres existeixen diferències quant el color del pelatge, un caràcter hereditari. La majoria tenen el pelatge castany, però alguns el tenen blanc.
2. Els conills de pelatgemarró passen desapercebuts davant els seus depredadors, per la qual cosa tenen més possibilitats de sobreviure i deixar descendents que heretaran aquesta característica (color marró).
3. Generaciórere generació, de manera continuada i gradual, cada vegada seran més abundants els conills marrons que els de color blanc.



Característiques del neodarwinisme

A partir de la teoria darwinista,sorgeix la teoria sintètica o neodarwinista, que és la acceptada avui en dia.

-Es rebutja el principi lamarckista de l’herència dels caràcters adquirits, que Darwin encara no havia abandonat percomplet.
- Es descarta definitivament la idea d’herència com a fenomen de mescla, segons la qual els trets dels progenitors es barrejaven en la descendència.
- S’adapta la teoria darwinista als...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Característiques del Feixisme
  • Social Darwinism
  • empreses caracteristiques
  • Darwinisme
  • Darwinisme
  • Característiques dels éssers vius
  • Caracteristiques Geografiques De La Meva Comarca
  • Característiques d'alguns poemes noucentistes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS