E.Física

Páginas: 5 (1141 palabras) Publicado: 4 de septiembre de 2013
1r. Batx.
Índex

Introducció ............................................ pàg.3
Què és? ................................................ pàg.4
Escalfament ......................................... pàg.5
1ª sessió............................................... pàg.7
2ª sessió ............................................... pàg.9
3ª sessió ............................................... pàg.11
4ª sessió ............................................... pàg.13
5ª sessió .............................................. pàg.13








Introducció

Hem escollit fer-ho sobre el taekwondo perquè hem pensat que seria unbon esport, ja que no és molt habitual que la gent ho practiqui. És un esport molt dinàmic i de contacte, encara que la majoria dels moviments són relacionats per defensa personal.
Vam veure interessant també per l’agilitat que has de tenir a les cames i per un petit detall, tots els noms estan en coreà ja que va ser on es va crear el taekwondo.
També ens va interessar perquè un dels membres delgrup fa 8 anys que el practica. A part de ser de defensa personal, també et dóna una disciplina que no en tots els esports pots aconseguir.

Des del nostre punt de vista, pensem que és un esport que s’hauria de practicar més habitualment ja que quan el practiques és com si només estiguessis tu i el cos, cosa que has d’aconseguir per poder elaborar totes les tècniques i petades a la perfecció.Què és ?
És un art marcial de origen corea transformat en un esport olìmpic des de 1988. Taekwondo destaca per la seva varietat i espectecularitat de les seves tècniques de patades. És el segon esport quant a nombre de federats. Es basa funamentalment en lñes arts marcials i molt més antigues com el Kung fu.
La paraula taekwondo prové de la paraula Hanja (pronunciada tae) quesignifica colpejar amb el peu, (kwon) que significa colpejar amb les mans o punys, i (do) que significa disciplina, art, mètode o camí. Ho podriem definir com el “ camí del peu i de la mà”, ja que només es fa servir les mans i els peus, res d’armes.
El creador i difusor del Taekwondo va ser el general Choi Hong Hi. Va ser el 11 d’abril de 1955 quan va proposar posar el nom de taekwondo perdesignar el art marcial el qual s’havia format.
Taekwondo provenia de Karate, el qual es va canviar el nom a Karate Coreà, però a poc a poc li van anar donant més importància a les tècniques dels meus i a la dècada dels vuitanta va ser aprobat com un esport per el COI. Li va permetre començar a participar als jocs asiàtics de 1986, els jocs olímpics de 1988 i 1992 però només com a exhibició.
Hi hadiferents cinturons, depenent del grau que tinguis. Has d’anar de mig en mig fins que no arribes a l’edat de 15 anys. Tenim:
Blanc: és pels que començen des del principi. Són els moviments més bàsics de Taekwondo.
Groc: va començant a pujar la dificultat però no molta.
Taronja: ja començen a fer moviments i patades més difícils.
Verd: ja és més important la forma en que fagis els moviments.Blau: el antepenúltim cinturó per arribar al negre.
Marró: és el penúltim cinturó abans del negre.
Vermell: te’l donen si has arribat al negre abans dels 15 anys.
Negre: el cinturó més alt.
Escalfament

L’escalfament començarà amb correr 15 minuts. Mentres anem corrents anirem fent diferents exercicis, per exemple, acotar-se i saltar cap adalt amb els genolls cap al pit.
Després d’aquestsminuts ens separarem tots i començarem a moure els tormells donant voltes. Al cap de 30’’ canviarem de peu.

Seguidament començarem a moure els genolls tots dos a la mateixa vegada i al mateix costat. Als 30’’ canviarem de direcció.

Seguirem amb els genolls però ara obrint i tancant a la mateixa vegada.

Posarem una capa al davant mentre que l’altre del darrera té el peu totalment...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • e.fisica
  • E.FISICA
  • e.fisica
  • E.Fisica
  • E.Fisica
  • E.fisica
  • e.Fisica
  • E.fisica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS