E.Mayo

Páginas: 4 (819 palabras) Publicado: 31 de mayo de 2014
- Mayo, E. (1933) Problemas de una civilización industrial.
Capítulo 5: El significado del “estado de ánimo”.
George Elton Mayo, va néixer al desembre del 1880 a Austràlia i mort al setembre del1949, va ser un teòric social, sociòleg i psicòleg industrial especialitzat en la teoria de les organitzacions i relacions humanes.
Va impartir classes a la universitat de Queensland entre el 1919 i1923, sempre relacionades amb temes socials, com bé podria ser el contingut del treball. Entre 1926 i 1947 va ser professor d’investigació industrial a Harvard Business School i allà va realitzarestudis sobre el comportament que l’ésser humà tenia dins el seu àmbit de treball respecte a l’àmbit sentimental en el que aquests es troben. El més important per E. Mayo eren els factors que mésincidien en el desenvolupament de diferents activitats.
Mayo va dur a terme investigacions sobre el comportament humà a la companyia Western Electric, que es troba situada a Hawthorne, EE.UU. Aqueststreball és actualment reconegut com la base de la Psicologia Industrial moderna.
Els estudis de Hawthorne van ser un conjunt d’experiments realitzats al 1928 dins la companyia Western Electric,conjuntament amb l’Acadèmia Nacional de Ciències dels EE. UU., on buscaven poder realitzar estudis als diferents col·lectius de treballadors, que van durar aproximadament uns tres anys i van proporcionarresultats sorprenents.
Les noves visions de E. Mayo i els seus col·laboradors tenien un efecte dramàtic en el pensament administratiu.

Els experiments realitzats mostraven que la modificació de la llumen el grup de prova, la oportunitat de canvi en els períodes de descans, la reducció de jornades de treball i l’aplicació de variants en els sistemes de pagament d’incentius, no semblaven pas explicarels canvis en la productivitat.
D'aquesta manera, Mayo i els de la Acadèmia Nacional de Ciències, van arribar a la conclusió de que eren altres factors els responsables d'aquests canvis. Van...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS