L'Art.

Páginas: 4 (782 palabras) Publicado: 6 de noviembre de 2012
1. L’art.
L’art és l’activitat creadora humana, individual o col·lectiva, que utilitza elements materials per expressar la percepció de la realitat, les idees i els pensaments.
El procés creadorté dues fases: la idea i la realització. A vegades, totes dues són obra d’un mateix individu, i altres vegades no.
Molts períodes de la història, els artistes han cercat la bellesa, però no cal oblidarque a partir de romanticisme sobretot, el que es pretenia era cercar el rebuig i la provocació.
Per comprendre una obra hem d’analitzar el punt de vista formal o plàstic, i el de contingut osignificat. Per entendre tots dos conceptes, prèviament s’ha d’haver estudiat el significat del tema o els elements de composició i de tècnica, per exemple.
L’art abstracte ens ha ajudat a entendre l’obramés enllà del simple reconeixement de l’objecte, i ens ajuda a entendre que una obra bona es mesura segons la funció de la perfecta adequació plàstica al contingut.

L’art com a matèria d’estudiLa història del art pretén entendre les característiques que tenen les obres que s’han fet durant la història, així reconeixent diferents característiques que uneixen a diferents obres entre sí.Això dona lloc als diferents estils utilitzats a cada època per expressar-se artísticament.

L’art com a document social

Les diferents obres d’art ens han explicat com ha sigut el passat. Escenesque han passat durant la història han estat plasmades en obres. Es poden considerar documents gràfics d’un temps i d’un país, cultura o civilització.

L’art com a patrimoni

“Els béns culturals sónun dels elements fonamentals de la civilització i de la cultura dels pobles, i que aquests només assoleixen la seva entitat si coneixem amb precisió els seus orígens, història i ambient” UNESCO.Els museus i l’art
Els museus són llocs destinats a conservar , exposar, divulgar i estudiar obres d’art, i poden ser classificades en públics i privats. Públics: s. XVIII, donacions de monarques....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • L'art a la prehistòria
  • Historia de l'art
  • historia de l'art
  • Historia de l'art
  • Història de l'art
  • Introducció de l'Art
  • El sublim en l'art.
  • Hitoria de L'art

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS