L'Autisme Manifestat En La Infancia

Páginas: 18 (4408 palabras) Publicado: 3 de enero de 2013
Presentació
El nostre treball de recerca tracta sobre l'autisme infantil, on hem volgut explicar com afecta aquesta malaltia als nens i més coses relacionades amb els nens que la tenen.
Aquest treball ens ha agradat perquè volíem saber com són ells i com es desenvolupen. A més, hem escollit que sigui en el àmbit infantil ja que en el nostre grup de treball de recerca, una persona vol sermetgessa, especialitzada en pediatria, i una altra, vol ser educadora infantil, i és bo endinsar-se en saber coses que desprès ens faran falta saber.
Un altre factor que ens ha fet escollir aquest treball és el fet de que coneixem a un nen amb aquesta patologia i sempre que l'hem vist li preguntàvem a la seva mare sobre com és la seva vida i teníem curiositat de saber el que senten i el per què delseu comportament.
Aquest treball està dins de l’àmbit de la psicologia i sociologia. Per part de la psicologia perquè estudia els trastorns mentals i l’autisme ho és, i d’altra banda, està dins de l’ambit sociològic perquè l’autisme afecta a les relacions socials.
També, hem escollit aquest treball perquè és un tema que ens interessa ja que cada cop es parla més de l’autisme pel fet de quecada cop s’en diagnostiquen més casos.

Hipòtesi
La hipòtesi del nostre treball és saber que és aquesta malaltia, quins són els seus símptomes, les seves causes, com són integrats socialment, etc… però a més, també volem saber com és la vida d'aquests nens i la conducta que presenten a diferents llocs i amb diferents persones, per això, estarem unes tardes amb un nen autista per veure com escomporta amb l’entorn. I si tenen més adversitats que els nens sense autisme, quin tipus d'ajuda reben?
Tot això és els que ens hem plantejat aprendre, veure de veritat si els podem entendre i si de veritat són rebutjats socialment.

Què és l'autisme?
L'autisme és un trastorn generalitzat en el desenvolupament (TGD) de les funcions del cervell del nen i sorgeix quan el nen neix o en els seusprimers anys de vida.
Aquesta patologia, que afecta més a nens que a nenes (quatre nens per una nena), pot provocar dificultats en la comunicació normal i són incapaços de captar les emocions dels altres, per això molts cops es troben aïllats socialment i actuen de forma mecànica repetint molt les seves conductes.

Estadística
S’estima que l’autisme afecta de dues a deu persones per cada deu milhabitants. Tot i així, cada vegada hi ha més casos i no se sap si és perquè es diagnostiquen més casos, que potser abans no ho diagnosticaven com a autisme, o perque realment esta augmentant el número de casos.
Historia de l’autisme
La paraula autisme prové del grec auto- de auto, que significa "propi, un mateix". Va ser utilitzada per primera vegada pel psiquiatre suís Eugene Bleuler, en un tomdel “American Journal of Insanity” en 1912. Però la classificació mèdica de l’autisme no va tenir lloc fins al 1943. Leo Kanner, de la Clínica Psiquiàtrica de Johns Hopkins per als Nens, va publicar el seu paper històric enfront dels trastorns de l'espectre de l'autisme (TEA). En la seva investigació, va observar a 11 nens que, a Kanner, semblaven tenir quatre característiques comunes: lapreferència per la solitud, la insistència de la igualtat, el gust per les rutines elaborades, i certes habilitats que semblaven notables quan es compara amb el dèficit. Independentment del Dr. Kanner, Hans Asperger, de la Clínica Pediàtrica de la Universitat de Viena, estava preparant la seva tesi doctoral sobre els nens amb trets similars, encara que no va ser reconegut fins al 1981, per medi de LornaWing, principalment, degut a que estava escrit en alemany. Tots dos investigadors van utilitzar el terme, autisme, per descriure les característiques essencials del trastorn, un terme utilitzat en psiquiatria d'adults per descriure la pèrdua progressiva de contacte amb el món exterior que experimenten les persones amb esquizofrènia. Ambdós investigadors van assenyalar que la mateixa pèrdua de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • L'autisme
  • L'autisme
  • L'Autisme
  • Causes de l'autisme
  • L'Autisme
  • L'Autisme
  • Infancia
  • infancia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS