L'odissea

Páginas: 2 (459 palabras) Publicado: 21 de abril de 2013
L’Odissea
41 dies. Se sintetitzen 10 anys d’aventures: Les navegacions d’Ulisses, un dels capitans de la guerra de Troia que en acabar aquesta s’embarca per a tornar a Ítaca i es víctimad’innombrables aventures i contratemps que retarden el retorn. Es divideix en 3 parts: Les navegacions de Telèmac a la recerca del seu pare, les navegacions de l’heroi i la venjança dels qui pretenien casar-se ambPenèlope. El sentiment de nostàlgia de la patria i la família llunyanes i l’enginy viu, per a superar tota mena d’obstacles que fan d’Ulisses un personatge inconfusible. El relat de les seuesnavegacions constitueix una sèrie d’aventures meravelloses.
L’esperit heroic és la característica més notable de la Ilíada. L’epopeia de les batalles sagnants es converteix en la novel•la les aventures iperipècies. Hi persisteix el fons llegendari i la participació dels déus en l’acció, però s’introdueix la tradició marinera. L’Odissea planteja una realitat i ens proposa un món més pròxim que el de laIlíada. L’odissea te una estructura més complexa, Ulissses es un heroi homèric genuí pel domini de si mateix davant del perilll. El seu ànim el posa en situacions de perill mortal.
Els poemes d’Homerinsisteixen en recordar que la vida humana es troba enquadrada dins d’uns límits. Es destaca l’obligació de treure´’n el màxim partit. Els herois homèrics donen per suposat que la seua missió ésexercitar al límit les seues facultats humanes. El seu convenciment, per ser la vida curta, han d’omplir-la de gestes. Les gestes constitueixen la meta de l’home. Aquesta meta s’ateny en la guerra i peraixò l’heroi sap que la seua vida està destinada a ser curta. En arriscar la vida, l’heroi demostra la seua estima per una coas que la transcendeix,un ideal.
L’altra vida dels herois, no troben unasupervivència feliç. Quan el cos del mort es crema, sobreviu una ànima. Les concepcions d’Homer son pessimistes,quasi tràgiques.
Una de les característiques més atractives de l’estil d’Homer és...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Guia de la lectura de L'Odissea
  • la casa del llibre- l'odissea
  • Homer I L'Odissea

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS