L'us de les tic's en les organitzacions empresarials

Páginas: 22 (5295 palabras) Publicado: 3 de abril de 2011
L’ US DE LES TIC EN LES ORGANITAZCIONS EMPRESARIALS CLASSIFICADES PER COMUNITATS AUTÒNOMES

[pic]

Josep Pol i González

INFORME FINAL DEL PROJECTE

C.C.E.E

AULA 2

Consultor: Carme Real Cerezo

Data: 06/06/2010

INDEX DE CONTINGUTS

1. introducció: ¡Error! Marcador no definido.

2. OBJECTius 7

3. COM ESTÀ EVOLUCIONANT les empreses? 8

3.1.s'estan adaptant les empreses a les tic's? 9
3.2. QUIN IMPACTE TE SOBRE LES INVERSIONS? 10
3.3. QUINS EQUIPAMENTS UTILITZANT? 11

4. comerç electrònic: compres-vendes on-line 11

4.1. compra-venda on-line 12
4.2. MOTIVACIONS I OBSTACLES PER FER NEGOCI PER INTERNET 13

5. ús de les tic per part dels treballadors 14

6. CONCLUSIONS 16

6.1. SINTESI DE CONCLUSIONS 16
6.2. DEL'EVOLUCIÓ DE LES TIC EN LES EMPRESES ESPANYOLES 16
6.3. REFLEXIÓ PERSONAL 17

7. PER SABER MÉS 17

8. bibliografia 18

1.- INTRODUCCIÓ

ESTUDI DE L’EVOLUCIÓ DE L’ÚS DE LES TIC A LES EMPRESES ESPANYOLES CLASSIFICADES PER COMUNITATS AUTÒNOMES

Ens han encarregat realitzar un estudi de les empreses i l’economia del coneixement, més en concret de com efecte a les empreses i la pròpiaeconomia l’ús de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) a les empreses espanyoles classificades per comunitats autònomes intentant fer un anàlisis de la integració en el procés empresarial, a través del comerç electrònic, formació i despesa en TIC, i finalment conclusió de les barreres i impacte en l’adaptació.

Aquest estudi he decidit centrar-lo en les següents comunitatsautònomes, tot i que totes i cada unes d’elles poden ser importants, m’he centrat en les que a continuació indico, ja que podré realitzar una comparativa entre grans ciutats com pot ser Barcelona i Madrid, i les altres dues comunitats (Comunitat Valenciana i Andalusia) també importants, però a simple vista crec amb un nivell més baix d’utilització de les TICS. L’estudi de les comunitats autònomes aseguir serà el següent:

ANDALUSIA, CATALUNYA, COMUNITAT VALENCIANA, MADRID

JUSTIFICACIÓ:

Es pot considerar que l’augment del creixement sostingut no inflacionista i amb taxes d’atur més baixes, ha estat causa de les TICS en els processos productius de les empreses i a las activitats de la societat en general.

La incorporació de les noves tecnologies suposa un increment de laproductivitat del capital i del treball i origina un augment de la producció, dels salaris reals i del treball, al mateix temps que és produeix segons estudis una reducció de la inflació.

Quin és l’ús de les TICS en les empreses de les CCAA?

El millor comportament s’observa a Madrid, Catalunya i País Basc, (segon Cambres de Comerç). Solament aquestes tres comunitats es situen per sobre de lamitjana nacional al que es refereix a l’ús de les noves tecnologies. Lleugerament per sota trobem Navarra, Aragó i La Rioja, i en el extrem oposat molt per sota de la mitjana nacional trobem Extremadura, Castella La Manxa, Les Illes Balears i Canàries ha determinat poca presencia de sectors TICS i el menor esforç amb I+D+I d’aquestes regions, encara que el comportament es més favorable al que esrefereix a l’ús d’Internet i de la informàtica.

Segons un estudi a finals 2003 podem observar que a Madrid i Catalunya son les comunitats autònomes amb mes evolució i ús en l’aplicació de les TICS en les empreses:

▪ La majoria de les empreses estan equipades amb equips informàtics per aplicar les TICS: 98’01% a Catalunya, 97’67% a Madrid, 96,01% a Comunitat Valenciana i el 95,64% aAndalusia.

[pic]

✓ El tipus de connexió de xarxa més comú es l’ ADSL (el 80,2% de les empreses connectades. Amb molta menys penetració hi ha l’ XDSA (15,9%) i la línia telefònica convencional (12,3%). El cable i les connexions punt a punt tenen una presencia poc significativa.

✓ En general les empreses de les principals CCAA fan un ús significatiu d’Internet: el 93,13%...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tic's
  • TIC's
  • Tic's
  • Tic's
  • Las Tic's
  • Las Tic's
  • Tic's
  • tic's

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS