L'Assesinat Del Profesor De Matematiques

Páginas: 5 (1105 palabras) Publicado: 16 de febrero de 2013
1.- DADES TÈCNIQUES:
Títol del llibre: l’assassinat del professor de matemàtiques.
Autor/a: Jordi Sierra i Fabra.
Il•lustrador/a: Lluïsot.
Editorial: Barca nova.
Col•lecció: Antaviana nova.
Lloc i any de la 1ª edició: a Barcelona l’any 2004.
Núm. D’edició: 14ª edició.
Nombre de pagines: 174 pagines.
Estructura: 20 capítols.
Gènere: De aventures.
Temàtica: Les matemàtiques no son mesque un simple joc.

2.- ESTRUCTURA NARRATIVA:
2.1.- RESUM DELLLIBRE:

En un institut hi avien dos nois i una noia, en Nicolau, en Lluc i l’Adela , eren molt amics i anaven sempre junts, però també eren dolents en les mates, i suspenien sempre. I un dia el seu professor de matemàtiques, en Felip Romero, odiat per casi tothom, els va dir que es quedessin a final de la classe. Estava una micadefraudat, per les seves notes, i els hi va recordar que tindrien que estudiar molt per que al dia següent tenien un examen global. Per la nit l’Adela, llegint una novel•la policíaca, recordava les paraules del professor. En Lluc, amb un de fantasia, també estava pensant en el professor i en el examen. I en Nicolau, jugant a un videojoc, també les va recordar les seves paraules, i igual que elsseus dos amics va deixar el que estava fent i va començar a pensar en el examen del dia següent.
El moment del examen va arriba, i als tres amics els i va anar igual de malament. Per la tarda es van reunir els 3 en un escampat, i allà tots tres estaven callats per el examen. Al moment va arribar en felip, i els i va dir les seves notes. No havien aprovat per els pels, i llavors va ser quan enfelip, amb uns jocs i endevinalles matemàtiques, els hi va fer entendre als tres nois que les mates eren un joc. També els hi va comentar que en la reunió del mestres intentaria que pugessin tornar a fer un altre examen, per que pugessin aprovar. I axis va ser. Però en comptes d’un examen els hi va dir que seria com una gimcana matemàtica en que es faria veure que l’assassinaven, i que seguint lespistes i els problemes descobririen qui l’avia assassinat, i que aquella persona seria algú que ells també coneixen. Va arriba el divendres abans de la ultima setmana de col•legit. Era un divendres per la tarda, que ja avien sortit del institut. i els tres amics, com sempre, van anar al escampat. En poca estona va aparèixer el professor ferit per tres bales, i els tres nois es van espantar molt. Elprofessor va morir, però les seves ultimes paraules van ser per als tres nois. Els hi va dir que tenien que descobrir qui l’havia matat abans de les sis, per que si no l’assassí s’escaparia i ja no el podrien atrapar, el professor no els va voler dir qui era, nomes va dir que confiava amb ells. Els tres nois estaven terroritzats, i no sabien que fer. Van agafar la carta que tenia el professor a labutxaca, i se’n van anar a buscar a la policia. Van portar a la policia al descampat, però endevineu que! El cadàver ja no hi era. No s’hi havia deixat ni rastre, i el dos policies cabrejats els van començar a perseguir. Els tres nois van escapar. Desprès d’una bona estona corrents i pensant amb lo ocorregut, es van posar el cor fort i van decidir venjar al professor.
Els tres nois es van posarmans a la obra i gracies als coneixements de cada un van anar resolent cada pista i cada problema. Les pistes els portaven als llocs amb la següent pista, i els problemes els hi donaven el suposat nom de l’assassí, però no eren lletres si no nombres. Cada segon era or, ja que l’assassí a les sis de la tarda s’aniria de la ciutat, i cada cop faltava menys temps.
Finalment van arribar a la octava iultima pista. El lloc on es trobava l’assassí era a l’escola, l’únic que els hi faltava era el nom, però no sabien com resoldreu, ja que nomes tenien vuit nombres, i al problema l’únic que hi deia era que la “LL” contava com a una lletra individual. Però gracies a l’astúcia dels tres van abrigar-ho, cada nombre era la posició d’una lletra del abecedari, i la resposta era ... DIRECTOR! Els nois...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Kyoto Matematiques
  • Historia matematiques
  • Ensenyament de les matemàtiques
  • Problemes de matemàtiques
  • el profesor de matemàtiques
  • Resumen de l'assesinato de la professora de lengua
  • Matematiques
  • Les Matemàtiques I L'Aviació.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS