L'Autisme

Páginas: 8 (1819 palabras) Publicado: 19 de enero de 2013
1.- Introducció
He escollit aquesta temàtica, perquè fa bastant de temps, vaig veure una pel•lícula que tractava sobre dos nens autistes, que em va impactar molt. Des d’aquell moment, aquest síndrome em va despertar la curiositat de saber perquè es donava, com es sentien els nens amb autisme i perquè una situació concreta els feia actuar d’una o altra manera.

El fet, és que els nens ambautisme, veuen el món d’una manera diferent a la nostra. I això fa que em pregunti si realment

2.- Què és l’autisme?
L’autisme és un trastorn del desenvolupament, d’origen neurobiològic que dona lloc a un curs diferent en el desenvolupament de tres àrees específiques:
- La interacció social:
Interactuen amb el seu ambient d’una forma peculiar. A l’hora d’interactuar amb altres persones,existeix una absència de contacte visual, no solen mostrar les seves emocions per mitjà del rostre i existeix una falta de reciprocitat emocional, entre d’altres.

- La comunicació:
No desenvolupen el llenguatge verbal, i si el desenvolupen, es sol caracteritzar per l’ús freqüent d’ecolalias, que són repeticions de frases o paraules.

- La flexibilitat de la conducta i dels interessos:
Duena terme unes rutines per a ells inflexibles, i fan moviments repetitius i estereotipats amb el cos, normalment moviments de braços o mans.

3.- Causes de l’autisme
Ara per ara, l’autisme no es pot diagnosticar a partir d’un examen mèdic, com ara una prova de sang o una ressonància, sinó que a partir dels símptomes de comportament de l’infant, és quan s’avalua i se’l diagnostica.
Si enscentrem en les possibles causes que desenvolupen l’autisme, podem dir que no hi ha una causa clara, sinó que existeixen una sèrie de factors que poden produir que es desenvolupi aquest trastorn del desenvolupament.


- Factors genètics:
Es baralla la possibilitat que una de les causes, sigui d’origen genètic. És a dir, que el síndrome vingui donat des de naixement. Un dels estudis més recents,exposa que una de les possibles causes podria ser l’alteració dels cromosomes 5 i 15, els quals formen aproximadament un total del 9% del nostre ADN . Aquesta teoria es veu reforçada pel fet de que els nens amb síndrome autista que tenen un germà bessó, l’altre nen té un 70% de probabilitats de patir aquest trastorn.

- Sexe:
Afecta en un major percentatge als nens que no a les nenes.

-Mida del cervell:
Aquesta hipòtesi és controvertida, ja que no se sap del cert si n’és una causa o una conseqüència de l’autisme. Diversos investigadors, van comparar els cervells de nens amb síndrome autista amb altres sense aquest trastorn i van poder observar que els nens autistes tenien un augment del volum del teixit cerebral en totes les regions de l’escorça cerebral. A més a més, d’un majoraugment del lòbul temporal, regió del cervell relacionada amb la parla.










- Virus:
Existeixen casos documentats que existeix una incidència de l’autisme degut al virus de la rubèola, així com infeccions intrauterines i postantals per porcitomegalovirus, sífilis, herpes simple, etc.


- Estructura:
Alguns estudis de persones autistes han trobat diferències en algunesregions del cervell, incloent el cerebel, l’amígdala, l’hipocamp, el septe i els cossos mamil•lars.
En particular, l’amígdala i l’hipocamp semblen estar densament poblats de neurones, les quals són més petites de lo normal i tenen fibres nervioses subdesenvolupades. Aquestes últimes poden interferir amb les senyals nervioses.

- Activitat neuronal:
Fins fa poc, s’havia pensat que les persones ambsíndrome autista tenien una menor activitat neuronal en la regió de les neurones mirall. Aquestes neurones, tenen la capacitat de proporcionar un mecanisme per comprendre l’acció, aprendre per imitació i la simulació imitativa del comportament del demés, és a dir, són la clau per a la interacció social. El fet duna menor activitat d’aquestes neurones, podria explicar la causa d’una de les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • L'autisme
  • L'Autisme
  • Causes de l'autisme
  • L'Autisme
  • L'Autisme
  • L'Autisme, Un Món Per Descobrir
  • treball de recerca: l'autisme
  • L'Autisme Manifestat En La Infancia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS