L'esclau del mercadal.

Páginas: 6 (1343 palabras) Publicado: 13 de junio de 2013
L’ESCLAU DEL MERCADAL
PER A APROFUNDIR EN LA LECTURA
Activitat 1

En la novel·la es tracten uns quants temes diferents però complementaris. Ordena els de la llista següent segons l’impacte que t’hagin causat.

4-L’esclavitud a l’edat mitjana.
3-L’amistat entre els joves protagonistes.
7-El món jueu.
6-La vida quotidiana de les nostres terres al segle x i v.
2-L’odi i la intolerànciaentre les diverses cultures i Religions.
1- El càstig d’en Suliman.
8-La història de l’amor secret de l’Alamanda.
5-Els fills, continuadors del món dels pares.

Activitat 2

De tots els capítols del llibre, segurament en deu haver un que t’hagi resultat especialment interessant. Explica-ho responent a aquestes preguntes:

a) Quin és el capítol que més t’ha agradat? El capítol que més m’haagradat ha sigut l’epíleg.
b) Per què l’has triat? He triat aquest perquè quan vaig llegir la part el la que diu que un home d’ulls blaus que vivia a França i havia tingut dos fills i els havia anomenat Hug i Josep. En llegir aquesta part s’hem varen saltar les llàgrimes en vore que Suliman encara recordava els seus amics Hug i Jucef, amb els qui, finalment, va aconseguir la llibertat.
c)Fes-ne un resum en unes poques línies. En l’epíleg es conta el que va passar amb els personatges a la fi de la historia. L’Alamanda es va casar, però no amb Bernat; Jucef es va casar amb Regina i va continuar l’ofici del seu pare; Joan Sarrat i Elisenda, els pares d’Hug, varen morir a causa de la pesta negra; a Dalmau i Elvira se’ls va cremar la casa i un pobre va trobar entre les cendres els dinersque havien furtar aquestos dos; l’Hug es va fer soldat del rei Pere i no es va casar i, finalment, Suliman, va poder ser lliure, va trobar el seu pare i es va casar al Teresa, la xiqueta que li va ensenyar a llegir a Itàlia i, a més, els tres amics es varen tornar a trobar a Girona molts anys desprès.

Activitat 3

En la novel·la surten un bon nombre de personatges, tant de principals com desecundaris. Anota en aquesta graella els noms que en recordis:


Personatges principals
Personatges secundaris
Hug
Alamanda
Jucef
Joan Sarrat
Suliman
Elisenda

Dalmau

Elvira

Bernat

Activitat 4

Entre tots els personatges que surten en la novel·la, en deu haver algun que t’hagi cridat més l’atenció que els altres.
a) Digues amb quin personatge t’has identificat més. Elpersonatge amb el que més m’he identificat es amb Suliman.
b) Descriu-ne el físic i el seu caràcter o temperament. Suliman es un noi alt, corpulent, amb cabells negres i estirats, te els ulls blaus, la seua pell es bruna i te fraccions lleugerament orientals.
Quant al seu caràcter es sociable, encara que, al ser un esclau no por relacionar-se amb gent lliure, també es una mica tímid amb els seusamics, la seua major ambició es ser lliure i viure la vida, lluita per les persones que estima, te un bon cor, es treballador i obedient, net, sol·lícit i callat.
c) Explica per què t’identifiques amb aquest i no amb un altre. Jo m’identifique amb Suliman, perquè es tímid, però amb els seus amics es molt sociable, també el costa guanyar-se la confiança dels altres.


Activitat 5

Un text potdefinir-se de moltes maneres atenent tant el seu vocabulari com l’expressió en general. De tots aquests adjectius, assenyala aquells que consideris que poden aplicar-se al llenguatge d’aquesta novel·la.


elevat
x
planer

difícil
x
entenedor

rebuscat

Activitat 6

En L’esclau del Mercadal apareixen uns quants termes que tenen a veure amb l’època en la qual transcorre l’acció i ambles diferents religions que hi apareixen representades. Explica què volen dir aquests mots. Pots ajudar-te del diccionari, si et cal.

Mot
Significat
veguer
Magistrat la jurisdicció del qual derivava directament del rei i que administrava justícia civil i criminal en un districte o comarca.
prohom
Home respectable, digne d'especial consideració.
aljama
La comunitat dels jueus, en les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resum L'esclau del Mercadal
  • L'Esclau Del Mercadal
  • lescau del mercadal
  • ESCLAU Del MERCADAL Marina Nuri
  • ejercicio esclau mercadal

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS