l'Esfera Maragda

Páginas: 6 (1400 palabras) Publicado: 16 de octubre de 2011
L’esfera maragda
Josep Lorman

[pic]

Paula Arellano Pujol

Fitxa bibliogràfica:
Autor: Josep Lorman
Títol: L’esfera maragda
Editorial: Planeta & Oxford
Col·lecció: Nautilus nº1
Any d’edició: Barcelona, març 2005

Personatges:
Judit: Ésuna noia jove, de dinou anys. Acaba de començar psicologia a la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat de les Illes Balears, la mateixa que el seu germà, Sergi. Fa gairebé un any que els seus pares van morir, d’un accident de cotxe, per això ella i el seu germà viuen junts al mateix pis sols.
A la història no es parla molt del físic dels personatges.
Sergi: Noi jove de vint-i-dos anys,actualment està fent el tercer curs de geografia a la mateixa facultat que la Judit, Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat de les Illes Balears.
Germà de la Judit.
Llest, valent i molt amic de l’Eduard.
Eduard: Germà de la Berta. La Judit, en Sergi, la Berta i ell són molt amics, comparteixen experiències junts... van al cinema junts, a ballar...
L’Eduard estudia geografia, igualque en Sergi. Juga a futbol amb el Mallorca B.

L’Eduard i la Berta també viuen sols, prop d’on viuen la Judit i en Sergi. En aquest cas ells no són orfes, sinó que tenen els pares a Artà i s’estan a Palma per els estudis i per la carrera futbolística d’ell.
En el futbol, promet com a centrecampista.
Està penjat completament de la Judit, però ella no li fa molt de cas.
Berta: Germana del’Eduard. Té molta por a tot... a arriscar-se, a passar tota la història que tenen a la Dimensió del Bosc Humit...
És amiga de la Judit. Té la mateixa edat que ella, dinou anys.
Estudia infermeria i practica el tir amb arc.
Arseni: Fill d’un científic català i d’una mèdium hongaresa. Del pare ha heretat la curiositat i els pensament científics, i de la mare, un poders extrasensorials que li permetenaccedir al terreny de la parapsicologia i la hipnosi; una curiosa barreja que li havia comportat molts problemes a la universitat. Per això l’havia deixat i s’havia posat a treballar amb el professor Martorell.
L’Arseni es sentia sol, ja que la seva mare els va abandonar quan ell tenia 6 anys i el seu pare treballava a la NASA.
Professor Martorell: Un home gran. Gràcies a ell els nois descobreixenmés de tota la història de la esfera maragda i el tatuatge al muscle esquerra i es traslladen a la Dimensió del Bosc Humit.
Kàrbons: Són menuts, cap d’ells no arriba al metre i mig d’alçada, tenen la pell negre i el cap més aviat gros, amb uns cabells rinxolats que els i cauen per

darrere i els costats. El seu nas és el que més destaca, ample i aixafat; els
llavis gruixuts i els ulls petitsi de mirada viva. La seva feina és de llenyataires,
per això tenen uns cossos molt musculats. Diguéssim que els kàrbons són
rivals de els fèrrons.
Viuen a la gran planura fluvial coberta de vegetació que s’estén al peu de les muntanyes. Els seus poblats s’alcen a la riba del riu i a les clarianes que obren enmig de la selva. S’alimenten de caça, pesca, cereals... Fan ceràmica i cistelleria. Elsfèrrons i els kàrbons són dos dels poblats que habiten la Dimensió del Bosc Humit.
Fèrrons: Viuen a les muntanyes i, a més de recol·lectar aliments, caçar i pescar, saben treballar el ferro. Són foscos de pell, però no tan com els kàrbons; tenen una cabellera llisa. Vesteixen amb tapalls d’escorça vegetal o de pell de senglar i els agrada guarnir-se amb arracades, collarets i polseres demetall, artísticament treballats.
Edgron: Guardià de la Dimensió de el Bosc Humit. És un gegant de pell verda, amb el crani pelat. Vesteix amb un tapall de cuir tou. Els fèrrons són amics de Edgron, en canvi, els kàrbons són tot el contrari.
El seu idioma no és el mateix que el dels nois, ja que és una altre dimensió.
Edrgon té dos germans de coordenades, la Judit i en Phibius.
Phibius: Ésser...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • esfera maragda
  • La selva maragda
  • A l'altre banda de l'esfera

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS